Ce trebuie să mănânci când ai hipertensiune arterială

1 77062 original jpg jpeg

Suntem deja conştiente de faptul că respectarea anumitor obiceiuri sănătoase poate reduce riscul apariţiei hipertensiunii arteriale. Un nou studiu arată că menţinerea unei greutăţi sănătoase este cel mai bun mod prin care poate fi prevenită hipertensiunea arterială.

Studiul indică faptul că, menţinând o greutate corporală sănătoasă încă de la 30 de ani, poţi avea valorile tensiunii arteriale constant normale. Cercetătorii au subliniat faptul că în special femeile suferă de hipertensiune de la o vârstă fragedă, ceea ce poate duce la accident vascular cerebral şi alte boli cardiovasculare.

De asemenea, cercetarea a arătat că persoanele care au avut o greutate normală au redus riscul de a suferi de hipertensiune arterială cu 41%. În plus, fumatul şi consumul de alcool ocazional sau deloc au o anumită influenţă asupra tensiunii arteriale.

Oamenii de ştiinţă susţin că există diverşi factori care contribuie la apariţia hipertensiunii arteriale, pentru că ei interacţionează împreună. Ei mai susţin, de asemenea, că sunt câteva alimente care previn creşterea tensiunii arteriale şi te ajută să te menţii în formă.

Legumele verzi

Spanacul, varza, dovlecelul etc., toate aceste legume conţin substanţe nutritive care îmbunătăţesc funcţia rinichilor, eliminând cantitatea excesivă de sodiu din organism. În plus, ţin sub control valorile tensiunii arteriale.

Fructe de pădure

Toate fructele de pădure conţin flavonoide, compuşi care previn hipertensiunea arterială. Poţi include în alimentaţia zilnică mure, afine şi căpşuni.

Sfeclă roşie

Substanţele nutritive din sfeclă au capacitatea de a dilata vasele de sânge şi scad valorile ridicate ale tensiunii arteriale. Studiile arată că nitraţii prezenţi în sucul de sfeclă roşie reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale în mai puţin de 24 de ore.

Peşte

Peştele este sursă bogată de proteine slabe şi acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care scad tensiunea arterială şi nivelul trigliceridelor în timp ce reduce inflamaţia din organism.

Banane

Acest fruct este sursă bogată de potasiu, mineral care scade valorile tensiunii arteriale. Mănâncă 1-2 banane medii pe zi.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt sursă bogată de fibre, grăsimi sănătoase şi sodiu, care au efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. În plus, stimulează nivelul de energie, fiind foarte săţioşi.