Sfecla roşie beneficii. 5 motive pentru care să o consumi regulat

sfecla roşie beneficii jpeg

Sfecla roşie beneficii. Toamna pare să-şi intre în drepturi. Asta înseamnă că încep să apară fructele şi legumele specifice anotimpului, inclusiv sfecla roşie.

Această legumă este considerată protectoarea ficatului, însă rezultatele noilor studii arată că sfecla este una dintre cele mai sănătoase legume.

Culoarea sfeclei este de un roşu intens. Asta înseamnă că este sursă bogată de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitonutrienţi. De asemenea, sfecla poate fi gătită în foarte multe moduri, dar ea poate fi la fel de bine mâncată crudă.

Iată de ce este bine să mănânci sfeclă roşie:

1. Sfecla roşie beneficii - Sfecla roşie este foarte nutritivă

Sfecla este extrem de scăzută în calorii, cu numai 60 de calorii pe cană, 13 grame de carbohidraţi, dar şi 4 grame de fibre. Vitaminele, mineralele şi conţinutul de fitonutrienţi se găsesc în cantităţi destul de mari în sfeclă: vitaminele A, B6 şi C, acid folic, luteină, zeaxantină, fier, calciu, potasiu, cupru, fosfor şi mangan. În plus, mai conţine o substanţă nutritivă numită betaină, care scade riscul de boli cardiovasculare şi hepatice.

2. Sfeclă roşie este săţioasă

Conţinutul crescut de fibre te menţine sătulă pentru o bună bucată de vreme, astfel că vei mânca mai puţin. O cană de sfeclă roşie are 4 grame de fibre (aproape o cincime din necesarul zilnic). Doza zilnică recomandată de fibre ar trebui să fie între 25 şi 35 de grame. Cea mai rapidă şi mai uşoară modalitate prin care poţi slăbi, dar totuşi să te simţi plină, este să consumi mai multe alimente bogate în fibre.

3. Sfecla roşie beneficii - Sfecla roşie creşte rezistenţa fizică

Sfecla roşie creşte nivelul de oxid nitric în organism, ajutându-l să folosească oxigenul mai eficient. Datorită creşterii consumului de oxigen, persoanele care practică sport vor reuşi să faţă mai uşor faţă efortului depus. Dacă şi tu vrei să rezişti mai mult la antrenamentul fizic, mănâncă cu jumătate de oră o felie de sfeclă roşie. Combin-o cu o bucată de brânză su iaurt, pentru a creşte nivelul energiei.

4. Sfecla roşie scade tensiunea arterială

Conform studiilor, nitraturile din sfeclă cresc cantitatea de oxid nitric din organism, care ajută la relaxarea vaselor de sânge, scăderea tensiunii arteriale. Pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată, includerea unui pahar de suc de sfeclă poate fi benefică pentru a menţinerea sub a valorilor.

5. Sfecla roşie beneficii - Sfecla roşie îmbunătăţeşte funcţia creierului

A fost dovedit ştiinţific că sfecla roşie are efecte pozitive asupra sănătăţii creierului, prevenind demenţa. Se crede că lipsa fluxului sangvin către creier poate fi un factor în scăderea funcţiei cognitive pe măsură ce îmbătrânim. În plus, oxidul de azot care se găseşte în sfeclă îmbunătăţeşte fluxul sanguin, lucru care poate fi benefic pentru menţinerea unui creier mai sănătos. Alimentele bogate în nitraţi, cum este şi sfecla, au potenţialul de a contribui la reducerea riscului de declin cognitiv legat de vârstă şi al demenţei.  

Credit foto: www.livestrong.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg