Ceai din frunze de măslin, leac pentru 5 boli comune

ceai din frunze de măsline jpeg

Sunt deja cunoscute beneficiile pe care le are asupra sănătăţii uleiul de măsline. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poţi preveni afecţiunile cardiovasculare. Dar nu mulţi oameni cunosc efectele pozitive pe care le are şi un ceai din frunze de măslin.

Frunza de măslin este cunoscută ca o plantă tradiţională cu proprietăţi terapeutice, care oferă organismului compuşi polifenoli naturali. În plus, măslinul mai poartă numele de ”copacul vieţii”.

Potrivit mai multor studii recente, una dintre substanţele principale ale frunzelor de măslin este cunoscută sub numele de oleuropeină. Ea oferă proprietăţi antifungice, antivirale şi antibacteriene. De asemenea, a fost demonstrat că extractul de frunze de măslin este eficient în lupta împotriva microorganismelor cum sunt fungii, bacteriile şi viruşii, printre altele, care provoacă multe boli. Extrasul de frunze de măslin poate fi consumat zilnic sub formă de ceai din frunze de măsline.

Iată care sunt beneficiile consumului de ceai din frunze de măslin:

1. Reduce riscul de cancer

Frunzele de măslin au capacitatea de a încetini procesul angiogen care declanşează creşterea celulelor cancerigene. Substanţa principală pe care o conţin – oleuropeina – oferă o proprietate antiangiogenică puternică, având în acelaşi timp efect antioxidant. Aceasta previne reproducerea şi atenuarea celulelor tumorale avansate.

2. Ceai din frunze de măsline ca să scazi valorile ridicate ale tensiunii arteriale

Un ceai din frunze de măsline are proprietăţi antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale şi presiunea sângelui, prevenind în acelaşi timp riscul complicaţiilor cardiovasculare.

3. Previne mâncărimile pielii

Frunzele de măslin au capacitatea de a rezista în faţa atacurilor bacteriene, luptând împotriva infecţiilor, inclusiv pneumonie, hepatita B, meningită, tuberculoză, gonoree. Bea zilnic ceai din frunze de măslin pentru a preveni aceste posibile infecţii.

4. Ceai din frunze de măsline ca să reîntinereşti pielea

Conform studiilor, oleuropeina care se găseşte în frunzele de măsline are capacitatea de a reduce roşeaţa pielii, îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind deshidratarea. În plus, frunzele de măslin sunt sursă bogată de antioxidanţi şi vitamina E, substanţe nutritive care previn multe afecţiuni dermatologice.

5. Întăreşte imunitatea

Frunzele de măslin conţin o cantitate mare de proprietăţi antivirale. Ele au capacitatea de a preveni infecţiile şi răceala. În plus, conţin o cantitate mare de substanţe puternice care luptă împotriva afecţiunilor provocate de microbi.    

Credit foto: www.pexels.comRecente

Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg