Ceaiul care previne diabetul de tip 2

1 67756 original jpg jpeg

Ceaiul de turmeric este un leac la-ndemână în combaterea inflamaţiei şi prevenirea multor boli, cum este diabetul de tip 2. De aceea, consumă-l cu regularitate.

Potrivit unui studiu recent,cercetătorii au descoperit că acest ceai ţine la distanţă apariţia diabetului de tip 2 la persoanele care se află în faza de pre-diabet. Cu alte cuvinte,oamenii care au un risc de a dezvolta această boală o pot evita acum consumând regulat o ceaşcă de ceai de turmeric.

La studiu au participat două grupuri de persoane care se aflau în stare de pre-diabet. Vreme de 9 luni,un grup a primit un placebo,în timp ce celălalt a primit suplimente cu o substanţă numită curcumină-curcumina fiind componentul activ al turmericului.

După 9 luni,16,4% din subiecţii din grupul care a primit placebo au fost diagnosticaţi cu diabetzaharat de tip-2,în timp ce nimeni din grupul care a primit suplimentele cu turmeric nu a fost diagnosticat cu boala.

Cum prepari ceaiul

Ai nevoie de:

1/3 cană sau 80 ml de miere

2 1/2 linguriţe turmeric

lămâie

1 vârf de cuţit mare de piper negru proaspăt măcinat

Piperul măcinat este important,pentru că dublează beneficiile turmericului. Componentul activ care se găseşte în compoziţia turmericului este curcumina şi piperul negru permite organismului să absoarbă turmericul mult mai eficient.

Pune într-un vas turmericul,după care adaugă miere,până când se formează o pastă. Poţi depozita amestecul într-un borcan pentru a avea mereu la îndemână când vrei să prepari o ceaşcă de ceai. Pentru fiecare ceaşcă de ceai,pune o linguriţă cu vârf de pastă,peste care toarnă apă caldă. Amestecă bine,astfel încât pasta de turmeric să se dizolvă. Adaugă sucul de la o lămâie şi presară piper negru. Omogenizează bine ingredientele şi consumă preparatul imediat.