Ceaiul de lucernă calmează durerile gastrice

1 80901 original jpg jpeg

Apreciată ca plantă furajeră, lucerna are şi virtuţi medicinale. Problemele digestive şi renale sunt câteva dintre indicaţiile plantei.

Bogată în vitamine şi minerale

Numărul impresionant de proprietăţi prezente într-o singură plantă face ca lucerna să fie una dintre cele mai folosite plante în scopuri medicinale. Întâlnită adesea pe câmpuri, lucerna conţine numeroase vitamine esenţiale precum A, D, E, K şi întreaga familie de vitamine B. De asemenea, conţine minerale importante cum sunt biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu şi potasiu. Având rădăcini care pot ajunge până la 4 metri adâncime sub pământ, lucerna absoarbe mai multe vitamine şi minerale decât alte plante.

Diuretic natural

De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizată pe scară largă în scopuri diuretice. Planta ajută în special persoanele care se confruntă cu probleme precum retenţia de apă sau infecţiile tractului urinar. Folosirea unei plante naturale ca laxativ sau diuretic este mult mai benefică decât administrarea unui tratament medicamentos, deoarece nu există substanţe chimice sau compuşi adăugaţi de om care ar putea agrava problemele de sănătate.

De ajutor în gastrită

Cauzată de diferiţi factori precum alcoolul, stresul, problemele de alimentaţie – bulimia - sau tratamente medicamentoase, gastrita este o inflamaţie a stomacului care impune o alimentaţie sănătoasă. Printre cele mai comune simptome ale acestei boli se numără durerile abdominale, pierderea poftei de mâncare, greaţa sau indigestia.

Află alte beneficii ale acestei plante pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: Youtube