Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat

1 73171 original jpg jpeg

Pentru a combate acest obicei nesănătos este nevoie de voinţă şi răbdare. Deşi pare dezarmant de greu, există şi speranţă. Iată câteva ceaiuri care te ajută să te laşi, relativ repede, de fumat!

Poate părea un lucru mărunt,însă aşa cum se spune,gândurile pozitive chiar ajută. Aşa că,în momentul în care decizi să renunţi la fumat şi să adopţi orutină sănătoasă,pe bază de plante (ceaiuri),lucrurile se schimbă de la un moment la altul. Prin astfel de acţiuni se trimite un mesaj către creier,cum că este timpul pentru ceva bun/pozitiv şi că urmează să iei măsurile potrivite în această direcţie. Astfel că,bând ceaiuri zilnic,faci o declaraţie pentru tine şi pentru organismul tău,care trebuie ajutat să se vindece.

De ce să apelezi la plante?

Plantele sunt extrem de blânde,ca acţiune,şi uşor de gestionat de către organism. Spre deosebire de substanţele chimice sintetizate sau medicamentele complexe anti-fumat,organismul aruncă un ochi şa materia vegetală primită şi o recunoaşte ca sursă de hrană. Compuşii activi din plantele medicinale sunt uşor de digerat de către organismul tău şi nu au efecte secundare nocive.

Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat-Mimosa (Arborele de mătase)

Mimosa,un arbust peren ce creşte în sudul Mexicului sau Braziliei,poate fi folosit pentru prepararea ceaiului şi este renumit că oferă o senzaţie de calm,relaxare şi pace celor care-l beau. Deoarece fumătorii experimentează de multe ori stări de anxietate,depresie şi dureri de cap în momentul în care decid să se lase de acest viciu,o ceaşcă din acest ceai poate fi de mare ajutor.

Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat-Scutellaria (Gura lupului) şi Muşeţel

Gura lupului şi muşeţelul sunt recunoscute pentru reducerea anxietăţii şi tensiunii nervoase. Aceste două ceaiuri te ajută să te calmezi şi,în plus,reduc nevoia şi pofta de nicotină.

Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat-Lobelia (Tutunul sălbatic)

Lobelia sau tutunul indian,este o plantă destul de controversată. Anumiţi specialişti spun despre ea că are proprietăţi expectorante,deci,ajută la curăţarea plămânilor. De asemenea,poate fi un bun relaxant,ce calmează şi uşurează tensiunea musculară. Se sugerează că planta de Lobelia poate genera efecte similare în creier cu cele ale nicotinei,dar nu creează dependenţă. Lobelia te poate ajuta în lupta contra fumatului,însă ai grijă,deoarece poate provoca vărsături,somnolenţă şi puls slab.

Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat-Iasomie şi Ceai verde

Aceste două ceaiuri sunt utilizate pentru a calma nervii şi pentru a induce o stare de relaxare. Mai mult decât atât,ele acţionează şi ca antioxidanţi,care ajută în lupta contraradicalilor liberi pe care fumatul îi creează. Aceste ceaiuri sunt considerate ceaiuri de detoxifiere,care pot elimina multe dintre toxinele care induc pofta pentru nicotină.