Ceaiuri de plante cu miere, contra răguşelii

1 67501 original jpg jpeg

Când te doare gâtul, tuşeşti şi vorbeşti răguşit, e semn că suferi de laringită. Este o inflamaţie a mucoasei laringiene, superficială la adult, ceva mai serioasă la copii.

Răguşeala apare ca urmare a variaţiilor bruşte de tempreatură,a amigdalelor inflamate sau a sinusurilor inflamate. Tutunul şi alcoolul sunt factori care o agreavează. La copii,laringita apare ca urmare a infecţiilor acute respiratorii,de natură virală sau bacteriană.

Ceai de lumânărică cu miere de cimbru

Lumânărica are în componenţă un mucilagiu care calmează ţesuturile iritate. Foloseşte 1-2 linguriţe de plantă ucată la o jumătate de cană cu apă clocotită,lasă 10 minute la infuzat. Strecoară,bea 1-2 ceşti pe zi. Poţi îndulci ceaiulcălduţ cu mierede cimbru,cu efect dezinfectant şi antiinflamator,având drept efect alinarea gâtului iritat.

Ceai de arnică cu miere de eucalipt

Pune o linguriţă de flori uscate de arnică la o cană cu apă fierbinte,lasă la infuzat 15 minute. Strecoară şi fă gargară de 4 ori pe zi,după mesele principale. Poţi înduci lichidul călduţ cu miere de eucalipt,care ameliorează durerile în gât şi simptomele neplăcute ale afecţiunilor respiratorii.

Ceai de micsancră sălbatică cu miere de pin

Prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze uscate de micsandră sălbatică la o cană cu apă fierbinte,lasă 15 minute. Bea lichidul călduţ,câte o cană de 3 ori pe zi,după mesele principale,până scapi de răguşeală. Poţi îndulci cu miere de pin,care dezinfectează căile respiratorii.