Ceaiuri pentru bunăstarea organismului. Ce trebuie să bei pentru relaxare sau pasiune!

1 84037 original jpg jpeg

Te simţi lipsit de energie şi chef? Adormi greu în fiecare seară? Sau pur şi simplu ai un sistem imunitar la pământ? Atunci înseamnă că organismul tău duce lipsă de elemente pe care le regăseşti în ceaiuri. Tot ce trebuie să faci e să începi să consumi ceaiuri pentru bunăstarea organismului!

Îţi prezentăm o listă de ceaiuri pe care trebuie să le consumi în mod regulat. Efectul lor se va veda abia după câteva zile cum ceaiurile nu conţin chimicale! Opteaza pentru cele din fructe, frunze sau seminţe deshidratate, nu cele la plic.

Ceaiul este o băutura miraculoasă. Conţine vitamine, antioxidanţi, polifenoli şi minerale. Nu e de mirare că englezii o preferă în locul cafelei! Unele ceaiuri alungă greaţa, altele îţi dau energie şi unele îţi întăresc sistemul imunitar.

Ceaiuri pentru bunăstarea organismului

Ceai pentru calm şi relaxare

Recomandare: muşetel şi lemongrass. Primul relaxează întregul corp. Muşeţelul relaxează musculatura şi are efect de sedativ usor. Ceaiul din lemongrass este recomandat pentru anxietate, stres sau insomnii. Este folosit de secole în medicina tradiţională în locul unui sedativ uşor. Bune pentru relaxare sunt şi infuziile care conţin frunze de lămâi verbena. E recomandat pentru stres, nervozitate sau insomnie.

Ceai pentru energie

Recomandări: ceai verde sau ceai negru. Ambele au cofeină în cantităţi mai mici decât o cană de cafea.

Ceai pentru productivitate şi concentrare

Recomandări: ceai verde sau ceai de mentă. Gustul proaspăt şi aroma revigorantă ajută să fii mai alert, atent şi mai puţin anxios. E recomandat să îl bei cu o oră înainte de orice activitate mai intensă.

Ceai pentru somn uşor

Recomandare: ceai de musetel sau ceai rooibos. Muşeţelul relaxează musculatura şi are efect de sedativ usor. O infuzie cu rooibos scade tensiunea arterială şi induce senzaţia de relaxare. Un alt ceai bun pentru somn uşor este cel de lavandă. E o plantă care reduce stresul şi calmează.

Ceai pentru imunitate

Recomandări: ceaiul verde, ceaiul de muşeţel şi ceaiul de ginseng. Poţi adăuga un strop de suc de ghimbir în fiecare cană. Ai nevoie de infuzii care să lupte cu bacteriile şi să aibă proprietăţi anti-inflamatorii.

Ceai pentru aprinderea pasiunii

Recomandări: vanilie şi busuioc. O cană are proprietăţi afrodisiace. Deci nu mai e nevoie de un pahar de vin ca pasiunea să fie reaprinsă!

Sursa: foodstory.stirileprotv.ro.