Cel mai bun remediu pentru bătături

1 70487 original jpg jpeg

Ai încălţat o pereche nouă de pantofi şi ţi-a apărut la nivelul ante-piciorului o bătătură care nu te lasă să mergi de durere? Acestea nu ar trebui să apară, iar dacă apar, trebuie să ai grijă să nu se infecteze. În plus, dacă este necesar, lichidul poate fi îndepărtat.

Iată câteva remedii care sigur te pot ajuta:

Pantofii noi şi strâmţi mereu ne provoacă probleme. Dar,este şi o greşeală pe care multe persoane o fac atunci când văd că a apărut o bătătură. Acestea,de cele mai multe ori,o rup,lucru care poate duce la apariţia infecţiei. De aceea,când observi că piciorul este inflamat şi este şi o bătătură,urmează aceşti paşi:

Umple cada cu apă,în care pui sare,aproximativ 5 linguri în 5 litri de apă. Când apa este încă caldă,bagă picioarele. La început este dureros,dar după câteva secunde trece. Relaxează-te 15 minute. Şterge-te pe picioare şi vezi bătătura. Dacă este mare,este greu să te încalţi,de aceea,este bine să scoţi lichidul. O poţi face cu ajutorul unui ac sterilizat cu alcool. Cu toate acestea,nu este recomandat să scoţi lichidul. Se vindecă mai bine şi nu este expusă infecţiei.

Aloe vera

Aloe vera este foarte bună pentru tratarea mai multor probleme de zi cu zi. Dacă ai făcut o bătătură de la pantofi,aloe vera este cea mai bună prietenă. Calmează durerea,vindecă şi le usucă mai repede şi sunt mai puţin supărătoare în ziua următoare. Pentru acest remediu,ai nevoie de doar 20 de grame de gel de aloe vera. Este gelul transparent din centrul plantei. Aplică-l pe bătătură,acoperă zona cu un bandaj şi lasă-l peste noapte.

Bicarbonatul de sodiu,întotdeauna bun pentru bătături

Spală picioarele cu apă caldă,apoi adaugă 5 crenguţe de rozmarin proaspăt. Este un excelent antiinflamator,care ajută la eliminarea impurităţilor şi a bacteriilor de pe bătătură. Apoi,iei 200 ml de apă  şi adaugi 20 de grame de bicarbonat de sodiu şi 40 ml de peroxid de hidrogen,pe care le amesteci bine. Aplică soluţia în zona afectată,de două ori pe zi,iar a doua zi,călcâiul va fi vindecat.

Usturoiul,un remediu simplu

Pentru acest remediu,ingredientele necesare sunt 3 căţei de usturoi şi 100 de grame de cimbru. Încălzeşte 5 litri de apă şi adaugi cimbrul. Acesta este o plantă medicinală dezinfectantă,care reduce durerile şi elimină impurităţile. Înmoaie picioarele în apa caldă şi relaxează-te cel puţin 20 de minute,apoi le ştegi cu grijă. Apoi,pune usturoiul în mojar şi mărunţeşte-l,după care-l aplici pe rană şi acoperi cu un bandaj. După 15 minute,te desfaci şi clăteşti cu apă caldă. Ştim că usturoiul este un antibiotic natural,care tratează rănile.Orice remediu ai alege,este important să speli picioarele înainte,apoi să aplici tratamentul. Acestea sunt remedii simple care chiar sunt utile.

Credit foto:www.steptohealth.com