Cel mai bun remediu pentru sănătatea creierului
Potrivit mai multor studii recente, un pahar de suc de sfeclă roşie băut pe zi are capacitatea de a creşte fluxul de sânge către creier. Mulţi oameni includ această legumă în reţete, deoarece are nenumărate beneficii pentru sănătate.
Dacă o consumi, sfecla roşie poate deveni aliatul sănătăţii tale. Leguma este foarte bună în reducerea stresului cronic şi a inflamaţiei. În plus, previne ateroscleroza, hipertensiunea arterială, demenţa şi alte boli degenerative.
Sucul de sfeclă roşie: cel mai bun remediu pentru sănătatea creierului
Creierul are nevoie de glucoză pentru energie. Sfecla roşie, precum şi usturoiul sau spacul, conţine o cantitate mare de nitraţi. Aceste sustanţe nutritive au capacitatea de a stimula fluxul sangvin, crescând nivelul de oxigenare. Datorită nitraţilor prezenţi în sfeclă, este redus riscul de accident vascular cerebral. Include în alimentaţie sfecla roşie, sub orice formă – crudă, fiartă sau suc.
Cum prepari sucul de sfeclă roşie care previne bolile degenerative:
- 3 sfecle roşii
- 2 morcovi
- ¼ varză roşie
- sucul de la 7 bucăţi de portocală/mandarină
- 2 căni apă
Mod de preparare:
Spală sfeclele şi morcovii. Cură legume de coajă, taie-le în bucăţi mici, iar varza roşie o toci mărunt. Pune sfecla, morcovul şi varza în storcătorul de suc sa în blender. Procesează câteva minute până obţii sucul de legume, pe care-l torni într-o cană mai mare. Combină băutura cu sucul de portocală/mandarină şi cele două ceşti de apă şi apoi amestecă cu o lingură.
Se bea pe parcursul zilei. Prima jumătate la micul dejun şi cea de a doua la prânz. Dacă vrei, în timpul săptămânii, poţi amesteca suc de sfeclă şi puţină apă. În acest fel, beneficiezi de proprietăţile legumei rapid şi uşor.