Cele mai bune remedii contra mahmurelii

1 73176 original jpg jpeg

De sărbători, cei mai mulţi dintre noi gustă un pahar de vin, un cocktail sau o bere, apoi încă unul, iar de aici până la o stare de mahmureală nu mai este decât un mic pas. Totuşi, ce faci ca să scapi de ameţeală cât mai repede?

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a ţine mahmureala la distanţă este să te hidratezi bine (cu apă,în principiu) şi să mănânci la fel de bine,atunci când consumi alcool. Dacă totuşi ai făcut ce ai făcut şi te-ai ameţit,încearcă aceste remedii naturale,care te ajută să scoţi aburii alcoolului din cap şi din organism.

Bananele

Pentru că consumul de alcool în exces duc la pierderea potasiului din organism,bananele vor contribui la refacerea rezervei din corp. Deci,lângă sticla de bere sau vin,ai grijă să ai şi o banană.

Citeşte şi:Cele mai populare remedii cu sare

Ghimbirul

Acest remediu te ajută să scapi mai ales de senzaţia de greaţă asociată beţiei. Ai grijă,însă,berea cu ghimbir nu va face mari minuni. Tot mai bun este un ceai. Răzuieşte 2-3 centimetri de rădăcină şi pune la fiert în 500 ml de apă. Lasă să fiarbă 10 minute,apoi ia de pe foc,strecoară şi bea cald sau rece. Ai grijă,căci ceaiul va fi destul de concentrat şi de iute. Pentru un gust mai plăcut,poţi să combini cu suc de lămâie şi cu o linguriţă de miere.

Zeama de varză

În general,după nuntă,pentru a alunga mahmureala,familia mirilor pregăteşte aşa numita ciorbă de potroace-o ciorbă foarte acră. Pentru că după sărbători,cu o grămadă de preparate în frigider,nimeni nu se mai gândeşte la mâncare,zeama de varză acră este la fel de eficientă în tratarea mahmurelii. Bea câte un pahar din oră în oră,până te simţi în stare să mergi într-un picior pe o linie dreaptă.

Citeşte şi:Nu ignora semnele oboselii cronice!

Ceaiul verde

Oricine a fost măcar o dată mahmur ştie că ameţeala de după consumul de alcool vine întotdeauna însoţită de migrene. Dacă vrei să scapi de această stare păcătoasă,bea ceai verde,bogat în antioxidanţi. Foloseşte câte o linguriţă de plantă la fiecare 200 ml de apă. Prepară o infuzie cu apă clocotită şi bea cât timp este încă fierbinte.

Laptele şi carnea de curcan

Este important să mănânci după ce ai consumat alcool,deoarece alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului. Aceste produse de origine animală funcţionează ca un tampon gastric împotriva acidităţii produse de alcool. Carnea de pui,de curcan,ouăle şi derivatele din lapte sunt bogate în cisteină,aminoacid mai puţin cunoscut care „taie” din toxicitatea alcoolului.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg