Cele mai bune remedii contra mahmurelii

1 73176 original jpg jpeg

De sărbători, cei mai mulţi dintre noi gustă un pahar de vin, un cocktail sau o bere, apoi încă unul, iar de aici până la o stare de mahmureală nu mai este decât un mic pas. Totuşi, ce faci ca să scapi de ameţeală cât mai repede?

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a ţine mahmureala la distanţă este să te hidratezi bine (cu apă,în principiu) şi să mănânci la fel de bine,atunci când consumi alcool. Dacă totuşi ai făcut ce ai făcut şi te-ai ameţit,încearcă aceste remedii naturale,care te ajută să scoţi aburii alcoolului din cap şi din organism.

Bananele

Pentru că consumul de alcool în exces duc la pierderea potasiului din organism,bananele vor contribui la refacerea rezervei din corp. Deci,lângă sticla de bere sau vin,ai grijă să ai şi o banană.

Citeşte şi:Cele mai populare remedii cu sare

Ghimbirul

Acest remediu te ajută să scapi mai ales de senzaţia de greaţă asociată beţiei. Ai grijă,însă,berea cu ghimbir nu va face mari minuni. Tot mai bun este un ceai. Răzuieşte 2-3 centimetri de rădăcină şi pune la fiert în 500 ml de apă. Lasă să fiarbă 10 minute,apoi ia de pe foc,strecoară şi bea cald sau rece. Ai grijă,căci ceaiul va fi destul de concentrat şi de iute. Pentru un gust mai plăcut,poţi să combini cu suc de lămâie şi cu o linguriţă de miere.

Zeama de varză

În general,după nuntă,pentru a alunga mahmureala,familia mirilor pregăteşte aşa numita ciorbă de potroace-o ciorbă foarte acră. Pentru că după sărbători,cu o grămadă de preparate în frigider,nimeni nu se mai gândeşte la mâncare,zeama de varză acră este la fel de eficientă în tratarea mahmurelii. Bea câte un pahar din oră în oră,până te simţi în stare să mergi într-un picior pe o linie dreaptă.

Citeşte şi:Nu ignora semnele oboselii cronice!

Ceaiul verde

Oricine a fost măcar o dată mahmur ştie că ameţeala de după consumul de alcool vine întotdeauna însoţită de migrene. Dacă vrei să scapi de această stare păcătoasă,bea ceai verde,bogat în antioxidanţi. Foloseşte câte o linguriţă de plantă la fiecare 200 ml de apă. Prepară o infuzie cu apă clocotită şi bea cât timp este încă fierbinte.

Laptele şi carnea de curcan

Este important să mănânci după ce ai consumat alcool,deoarece alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului. Aceste produse de origine animală funcţionează ca un tampon gastric împotriva acidităţii produse de alcool. Carnea de pui,de curcan,ouăle şi derivatele din lapte sunt bogate în cisteină,aminoacid mai puţin cunoscut care „taie” din toxicitatea alcoolului.



Recente

shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg