Cele mai bune remedii pentru bila leneşă

ficat jpeg

Alimentele grase, alcoolul şi sosurile sunt doar câteva dintre factorii care favorizează apariţia problemelor biliare. De ajutor în cazul durerilor abdominale, a stării de greaţă şi de vomă sunt leacurile oferite de natură. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru bila leneşă!

Cele mai bune remedii pentru bila leneşă:porumbul

Creşte secreţia de bilă şi uşurează evacuarea acesteia,fiind util în dischinezia biliară,dispepsie (tulburare a digestiei manifestată prin dureri şi balonări) şi colecistit,reducând inflamaţia veziculei biliare. De aceea se recomandă să consumaţi mămăligă în loc de pâine şi multe salate de crudităţi,pentru un aport crescut de vitamine.

Cele mai bune remedii pentru bila leneşă:rostopasca

Este utilă contra dischineziei deoarece calmează durerile date de contracţiile vezicii biliare. Se poate folosi infuzia preparată din 3 g de frunze uscate la o cană cu apă (se bea treptat în decursul unei zile) sau un amestec de tincturi de rostopască,anghinare şi şovârf.

Puneţi câte jumătate de lingură din fiecare cele 3 tincturi în 500 ml apă. Luaţi jumătate de pahar din acest preparat cu 15 minute înainte de masă. Consumaţi în 48 de ore de la preparare.