Cele mai bune remedii pentru problemele biliare

1 76556 original jpg jpeg

Rostopasca, anghinarea şi păpădia sunt câteva dintre remediile pe care fitoterapeuţii le recomandă în afecţiunile biliare.

Rostopasca, adjuvant în eliminarea calculilor biliari

Fitoterapeuţii recomandă rostopasca în dischinezii biliare dar şi pentru eliminarea pietrelor apărute la nivelul bilei. De asemenea, este bună şi în perioada de recuperare după hepatită şi ciroză hepatică. Planta conţine anumite substanţe numite alcaloizi (chelidonina, coptizina), care combat spasmele apărute în calculoza biliară. Iarba-rândunelei, cum i se mai spune plantei, are un efect coleretic, stimulând secreţia biliară a ficatului şi colagog (contribuie la evacuarea bilei în duoden).

În vederea ameliorării simptomelor afecţiunilor biliare poţi prepara o tinctură astfel. Pui la macerat 10 mg de rostopască în 100 ml de alcool de 60-70 grade. Laşi să stea 8 zile şi iei 10-15 picături de 3 ori pe zi, după mesele principale. De asemenea, poţi bea o infuzie de rostopască ( ½ linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. O laşi să stea 15 minute, după care filtrezi). Iei câte 2 linguri la fiecare 3 ore.

Anghinarea favorizează evacuarea bilei

În această scop poţi face o infuzie din frunze de anghinare. Pui 1 lingură de plantă la 500 ml de apă ce a dat în clocot. Laşi la infuzat 15 minute şi strecori. Bei prima cană pe stomacul gol, după care stai culcat pe partea dreapta 30 de minute. A doua cană o vei bea în 2 etape: prima jumătate de cană o bei cu 30 de minute înainte de mesele principale ale zilei, iar a doua jumătate la 15 minute după aceste mese. A nu se depăşi doza zilnică recomandată de specialist.

Pont

Fă o infuzie din 2 linguri de măceşe fără seminţe la 500 ml de apă. Bea puţin câte puţin, pe toată durata zilei. Este un puternic aliat în colicile hepato-biliare, dar şi pentru cei care au mici pietre la bilă.

Armurariul reduce riscul de dezvoltare a pietrelor la bilă

Seminţele de armurariu conţin silimarină, un puternic protector al ficatului şi al bilei. Această substanţă este benefică pentru cei predispuşi la apariţia şi dezvoltarea calculilor biliari. De asemenea, ajută metabolismul şi contribuie la eliminarea bilei. Faci un amestec de tinctură de armurariu şi tinctură de anghinare, în proporţii egale (le cumperi de la magazinele naturiste). Odată gata compoziţia vei lua din ea 1 linguriţă de 4 ori pe zi, înainte de mesele principale. Favorizează eliberarea bilei şi reduce inflamaţiile.

Descoperă alte remedi naturale pentru problemele biliare pe clicksanatate.ro.