Cele mai periculoase remedii din popor

1 69276 original jpg jpeg

Unele leacuri, inofensive la prima vedere, ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea, e bine să ştii care sunt cele mai periculoase remedii din popor.

De la eliminarea cerumenului cu o lumânare până la tratarea arsurilor cu unt sau pastă de dinţi,aici sunt 4 remedii din popor,care nu au atât de multe beneficii precum crezi.

Cele mai periculoase remedii din popor. Curăţarea urechii cu o lumânarea

„Ceara este un lubrifiant natural pentru ureche“,spune Jennifer Smullen,medic american. „Aceasta hidroizolează urechea şi are un pH acid,prevenind astfel infecţiile urechilor“,explică doctorul.

Având în vedere beneficiile cerumenului pentru organism,de ce totuşi vrem s-o eliminăm? Medicii spun că unii oameni au o acumularea de ceară care provoacă mâncarime şi tulburări de auz. Astfel,mulţi,în loc să cearcă ajutor specializat,aleg să apeleze la un remediu din popor:eliminarea cerumenului cu o lumânare. Mai exact,se introduce capătul fără fitil al unei lumânări,după care acesteia i se dă foc. Căldura emanată va topi ceara,care va fi aspirată înspre exterior. Pe lângă faptul că acest experiment este foarte periculos,medicii atrag atenţia că el poate duce la pierderea auzului,arsuri în canalul urechii şi pe timpan.

Cele mai periculoase remedii din popor. Folosirea alcoolului pentru dentiţia bebeluşilor

Atunci când unui copil îi apar primii dinţiţişori,nu puţini sunt părinţii care apelează la un remediu nerecomandat de medici:consumul de alcool,pentru ca cei mici să nu mai plângă de durere. „În primul rând,copiii nu ar trebui să consume alcool“,spune Stanley Alexander,preşedinte al departamentului de stomatologie pediatrică de la Universitatea Tufts. „În al doilea rând,alcoolul nu are niciun efect anestezic real asupra gingiilor“,explică specialistul.

Cele mai periculoase remedii din popor. Unt pe o arsură minoră

„Pus pe o arsură minoră,untul are ca efect răcirea uşoară,dar tinde să se topească din cauza căldurii corporale. Astfel,există riscul de infecţie,deoarece nu este steril“,spune Robert Sheridan,chirurg american. Pentru arsurileminore şi cele de gradul I,pe o zonă nu mai mare de 3 cm în diametru,medicii recomandă aplicarea unui unguent antibiotic şi acoperirea zonei cu pansament. Totodată,este recomandat ibuprofenul sau paracetamol pentru atenuarea durerii.

Cele mai periculoase remedii din popor. Pastă de dinţi pe arsuri minore

Pasta de dinţi este un remediu comun,dar,din nou,medicii atrag atenţia că acesta nu oferă niciun beneficiu,altul decât o răcire uşoară. De asemenea,nici tratarea arsurilor cu gheaţă nu ajută,ba chiar poate înrăutăţi lucrurile. Când ar trebui să ceri ajutor? Dacă eşti îngrijorată cu privire la o arsură;ai febră;  simţi o durere moderată până la severă ca urmare a unei arsuri de gradul III.

Credit foto:www.pranamay.co.uk