Conjunctivită remedii naturiste. 11 leacuri eficiente din plante

1 64576 original jpg jpeg

Ce este conjunctivita

Este inflamaţia membranei fine care acoperă albul ochilor şi faţa internă a pleoapelor.

O rană,o boală respiratorie,dar şi o alergie – cum e cazul,cel mai adesea,primăvara – pot constitui cauza apariţiei sale.

Cum se manifestă conjunctivita

Simptomele le ştii,cu siguranţă:mâncărimi,senzaţia de corp străin în ochi,înţepături,înroşiri,secreţii apoase sau depuneri gălbui în colţul ochilor. Poţi manifesta sensibilitate la lumină sau să vezi „ca prin ceaţă“.

Factori declanşatori

În funcţie de cauza care o provoacă,conjunctivita poate fi infecţioasă,iritantă şi alergică. Numai conjunctivita infecţioasă se transmite de la o persoană la alta. La capitolul conjunctivită alergică,substanţele care pot declanşa lăcrimările şi înroşirile pot fi particule din aer – praf,fum,po­len –,dar şi substanţe chimice din produsele cosmetice pe care le foloseşti – anumiţi compuşi din şampon,spre exemplu. Doar un medic oftalmolog îţi va spune exact care e cauza care a declanşat neplăcerea.

Conjunctivita remedii naturiste - Cum aplici compresele

Afundă câteva dischete demachiante sau pansament steril în infuzia călduţă de plante,eventual strecurată,şi aplică pe pleoape. Lasă să acţioneze până când lichidul se răceşte. Continuă să aplici comprese timp de 20 de minute. În caz de conjunctivită recalcitrantă,repetă tratamentul la fiecare 2 ore.

Conjunctivita remedii naturiste - Plante de leac,de la A la Z

1. Albăstrelele au proprietăţi calmante şi tonifiante şi sunt eficace în cazul ochilor iritaţi.Aplică zilnic comprese cu infuzie de albăstrele:o lingură de flori la 2 căni cu apă clocotită,lasă o oră,strecoară.  Pulverizează apă de albăstrele,obţinută prin distilarea florilor,pe zona afectată.

2. Florile de tei au acţiune calmantă şi descongestivă. Prepară un decoct din 10 g de flori de tei la o cană cu apă clocotită. Lasă pe pleoape compresele înmuiate în lichidul călduţ,cam15 minute.

3. Frunzele de nuc au proprietăţi dezinfectante şi cicatrizante. Se mărunţesc şi se opăresc (3 linguri la o cană cu apă). Se lasă la infuzat 15 minute,se strecoară. Foloseşte-le în băi oculare şi cataplasme.  

Conjunctivita remedii naturiste - viţa de vie

4. Frunzele de viţă-de-vie,bine spălate,au şi ele efect calmant.Prepară o infuzie dintr-o lingură cu plante mărunţite la o cană cu apă,lasă apoi compresele pe pleoape să acţioneze 5-10 minute.

5. Gălbenelele,cu efect antiseptic şi cicatrizant,se folosesc sub formă de ceai:4 linguri cu flori la o cană cu apă clocotită,lasă la infuzat 20 de minute,strecoară. Aplică pe ochi comprese cu infuzie călduţă.

Conjunctivita remedii - muşeţelul

6. Muşeţelul are acţiune calmantă,antiseptică şi dezinfectantă.Prepară un ceai din flori de muşeţel – 3 linguri la o cană cu apă clocotită,lăsate să se infuzeze timp de un sfert de oră,apoi strecoară. Lasă pe pleoape,să acţioneze 5-10 minute,comprese înmuiate în lichidul călduţ.

Prepară un decoct din 30 g de rădăcină mărunţită,pe care o laşi la macerat în 2 căni de apă rece,jumătate de oră. Fierbe apoi 10 minute,la foc mic.

Utilizează sub formă de comprese,pe porţiunea afectată.

Conjunctivita remedii naturiste - petalele de trandafir

8. Petalele de trandafir,folosite în infuzii,sunt un remediu excelent contra iritaţiilor oculare.Prepară un ceai dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Lasă pe pleoape sub formă de comprese,5-10 minute.

9. Pătlagina este un bun remediusub formă de suc sau de infuzie,având pro­prietăţi antiseptice. Lasă un minut,pe pleoape,frunze de pătlagină zdrobite. Fă băi oculare cu o infuzie de o linguriţă de plantă la jumătate de cană de apă clocotită.

Conjunctivita remedii naturiste - sulfina

10. Rozmarinul este eficace contra inflamaţiei pleoapelor.Aproximativ 2 ore,lasă câteva frunze de rozmarin la macerat în apă de trandafir,apoi aplică comprese şi lasă-le pe pleoape,să acţioneze.

11. Sulfina,mai precis florile de sulfină,este utilizată în medicina populară pentru a combate afecţiuni oftalmice precum conjunctivita,blefarita,congestia pleoapelor şi a mucoasei oculare.Florile de sulfină pot fi folosite pentru a prepara o infuzie din două linguriţe la o cană cu apă clocotită. Utilizează lichidul strecurat în băi oculare şi comprese.Recente

Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg