Cum aplici corect balsamul de păr

Rutina de îngrijire a părului este deosebit de importantă dacă dorim ca acesta să fie mereu sănătos și frumos în același timp.

image

În primul rând trebuie să știi care sunt produsele care se potrivesc cel mai bine părului tău. Iar, dacă îți este greu să îți dai seama de acest lucru, cel mai ușor este să vorbești cu un medic dermatolog sau cu un stilist care, odată ce se uită la acesta și îl ating, pot să își dea seama de particularitățile sale.

Odată ce ai descoperit ce ți se potrivește, începe să investești în produse profesionale cum ar fi balsam de par de la Xpertbeauty împreună cu șampon, mască și alte seruri pe care, odată ce începi să le folosești vei vedea cum și părul ți se schimbă, dar și starea de spirit.

image

Produsele profesionale sunt acum mult mai la îndemână datorită magazinelor specializate care facilitează accesul la acestea. Așa că nu mai ai nicio scuză să le folosești doar atunci când ajungi la salon.

Dar pe lângă că ai la îndemână produsele profesionale, trebuie să știi să le și folosești pentru a te bucura de ele la adevărata lor valoare. Ritualul spălatului pe cap trebuie să fie unul sfânt și corect în același timp, ca să dea rezultatele la care te aștepți.

Se întâmplă, însă, de multe ori să tratăm superficial acest ritual. Noi însă îți venim în ajutor cu sfaturi despre cum să îl maximizezi și îmbunătățești și să te bucuri de un păr frumos și sănătos zi de zi.

Aplicarea corectă a balsamului de păr

Să aplici corect balsamul de păr înseamnă să te bucuri la maximum de calitățile pe care acesta le oferă firului și astfel să te bucuri de un păr rupt din reviste în fiecare zi.

1. Spală părul cu șampon potrivit acestuia și apoi clătește-l bine. În general, șamponul se aplică cu precădere pe scalp și mai apoi și pe firul de păr. Clătirea părului înseamnă curățarea acestuia de absolut toate resturile de șampon care pot să rămână în urma spălării.

2. Stoarce excesul de apă din urma clătirii, fără să agresezi părul, pe cât posibil. Părul trebuie să rămână umed, nu ud în totalitate. Apa în exces poate să dilueze efectul balsamului pe care urmează să îl aplici.

3. Aplică balsamul urmând sfaturile de mai jos:

●     stabilește cantitatea balsamului în funcție de lungimea și textura firului tău de păr. Pentru părul scurt, o cantitate de balsam cât o monedă mică este îndeajuns. Pentru părul lung sau gros va fi nevoie de o cantitate mai mare, de care îți dai seama în funcție de particularitățile acestuia.

●     nu aplica balsamul direct pe scalp, deoarece acesta poate să încarce părul și să în îngrașe. Aplică-l de la jumătatea lungimii înspre vârfuri.

●     folosește-te de degete sau de un pieptene rar pentru a te asigura că balsamul ajunge cum trebuie pe fiecare șuviță de păr.

4. Lasă balsamul să acționeze timp de 2-5 minute, în care poți să aplici un scrub pe piele de exemplu. Astfel, ingredientele active din acesta vor intra in firul de păr și vor acționa asupra acestuia.

5. Clătește părul cu apă călduță sau chiar rece, până reușești să îl cureți de tot. Apa rece ajută la închiderea cuticulelor și îl lasă astfel mai strălucitor.

Dacă aplici un balsam leave-in poți să sari peste acest pas și să treci direct la cel de uscare.

6. Usucă părul începând prin a-l stoarce bine de excesul de apă tamponându-l încet cu un prosop. Nu freca părul agresiv cu prosopul, deoarece acest lucru îl poate deteriora și încurca, ducând mai apoi la ruperea acestuia în timpul pieptănării.

Având în vedere toate sfaturile pe care ți le-am dat, tot ce mai trebuie să faci este să identifici balsamul potrivit părului tău și să începi să îl folosești. Alege produsele profesionale pentru a avea cele mai bune rezultate de lungă durată.

Credite foto: unsplash.com



Recente

Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg