Produse de îngrijire fără de care dermatologii nu pleacă în concedii

Când călătorești mai des, cum se întâmplă vara, s-ar putea să te întrebi ce produse pentru piele sunt esențiale. Un dermatolog a dezvăluit secretele ei pentru păstrarea sănătăţii pielii în sezonul cald.

image

Călătoriile frecvente pot fi foarte stresante pentru piele. Cabina uscată a avionului și climatele diferite îl pot irita. Se poate ajunge uşor la erupţii cutanate sau uscarea pielii. Mai mult, este posibil să fii limitat în privinţa produselor de îngrijire pe care le iei cu tine, mai ales dacă ai o rutină mai extinsă de îngrijire a pielii. Un dermatolog american a dezvăluit care sunt cele patru produse esențiale pentru ca piele în vacanţă.

Ce nu trebuie să lipsească niciodată din bagajul de vacanţă?

Dermatologii nu se zgârcesc niciodată cu produsele esențiale pentru îngrijirea pielii atunci când călătoresc. Sunt câteva produse de îngrijire a pielii fără de care dermatologii nu merg niciodată nicăieri. Este vorba despre un demachiant blând, o cremă hidratantă, un balsam de buze și un produs SPF.

Dermatologul Jeannette Graf, citat de Aufeminin, se bazează întotdeauna pe un produs cu un indice SPF 30 sau mai mult. Nu zboară niciodată fără balsam de buze, pentru că buzele se pot crăpa ușor în timpul călătoriei cu avionul și este important să le mențină hidratate. Pe de altă parte, nu ia produse cu retinoizi sau exfoliante, cu vitamina C, nici măști.

Vezi și: Pleci în concediu? Iată cât de folositoare sunt obiectele din camera de hotel!

Produsele hidratante și cu factor de protecţie, esențiale

Experţii în sănătatea pielii recomandă aplicarea unor produse hidratante, cu factor de protecţie solară în timpul zborului cu avionul. Deși poate fi tentant să pui în bagajele de control produsele obișnuite de îngrijire a pielii, cel mai bine este să păstrezi unele în bagajul de mână pentru a le folosi, la nevoie, în timpul călătoriei.

Te-ar mai putea interesa: Află ce nu lipseşte din bagajul unui călător de meserie!

Pielea se poate deshidrata în timpul călătoriilor lungi. Avioanele reprezintă un mediu foarte uscat din cauza nivelurilor scăzute de umiditate, ceea ce va duce la deshidratare. Un balsam de buze și o cremă hidratantă rezolvă problema pielii uscate.

FOTO: Shutterstock