Cum să alegi cel mai bun balsam în funcţie de tipul tău de păr

Balsamul este mai important decât crezi în rutina ta de îngrijire a părului, de aceea este important să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine, în funcţie de tip tău de păr: drept, creţ, ondulat sau vopsit. Vezi cum să-l alegi şi să-l foloseşti corect!

image

Pentru a-ţi îmbunătăți aspectul părului, cu atât mai mult în sezonul rece, balsamul este produsul pe care nu trebuie să-l uiţi niciodată. Mulți consideră un pas inutil aplicarea balsamului, dar este un pas fundamental pentru rutina zilnică de îngrijire a părului, pentru a-ți menţine părul hidratat, moale, strălucitor. Nu toate firele de păr sunt la fel, așa că este necesar să alegi cel mai potrivit tip de balsam în funcţie de podoaba ta capilară.

De ce ar fi bine să foloseşti balsam?

Balsamul este un produs esenţial, deoarece ajută la închiderea cuticulelor după şamponare. După spălare, din cauza aburului şi a apei, fără aplicarea balsamului, părul riscă să se usuce şi să-şi piardă din rezistenţă. Balsamul ajută și la coafarea părului, reducând încrețirea sau încâlcirea lui.

Cum să alegi balsamul potrivit

Optează pentru cel mai potrivit balsam în funcție de tipul tău de păr: drept, ondulat, creț, creț sau vopsit.

Dacă părul tău tinde să fie mai rezistent la coafare, este o idee bună să folosești un balsam pentru părul drept și fin. Soluția ideală pentru acest tip de păr este unul volumizator care poate hrăni firele de păr fragile. Balsamul pentru volum va avea un aspect mai sănătos. Dacă firele sunt mai groase, cel mai bun balsam este unul bogat în ingrediente ca uleiul de argan sau keratina.

Părul ondulat este mai complicat de tratat datorită naturii sale hibride: este drept la ceafă și ondulat spre vârfuri şi se încreţeşte în funcție de temperatură. Așadar, pentru părul ondulat, balsamul ideal este cel care previne încreţirea, deoarece este capabil să confere moliciune părul, făcându-l mai maleabil la coafare. În acest caz, balsamul ajută şi la descurcarea vârfurilor. Uleiul hidratant este, de obicei, unul dintre ingredientele principale ale acestui tip de balsam.

Vezi și: Produse de îngrijire pe care un hairstylist nu ţi le-ar recomanda. Evită să le cumperi pe acestea!

Dacă părul tău nu este foarte creț, ci mai degrabă ondulat, poți alege un balsam hidratant, care aduce un plus de elasticitate, definind volumul părului ce tinde să aibă o formă de spirală.

Şi părul vopsit are nevoie de un balsam special, pentru că necesită puțin mai multă îngrijire. Balsamul ideal pentru părul vopsit este cel cu ingrediente active, precum antioxidanții, deoarece protejează culoarea de agenții externi. Cel mai des întâlniți antioxidanți  pe care-i poţi obţine prin folosirea unui balsam sunt: vitaminele A, C și E, seleniul, polifenolii, niacinamida, ceaiul verde, extractele de afine, rodia.

Te-ar mai putea interesa: Cum te speli corect pe cap, la fel ca în salonul de înfrumuseţare. Frecvenţa şi uscarea, paşi extrem de importanţi!

Părul gras sau predispus la îmgrăşare este şi el ceva mai greu de tratat. Cel mai bine este să eviți tipurile de balsamuri care cresc producția de sebum, cele hidratante. Soluția ideală este să optezi pentru un balsam care purifică și curăță părul, reechilibrând excesul de sebum, balsamurile cu acțiune de întărire sau de volum.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg