Cum cureți pantofii sport care s-au murdărit și îngălbenit

Poate că îți place să porți pantofi albi sport, deoarece se asortează cu orice culoare. Dar cum îi cureți când se mudăresc? Răspunsul îl găsești în rândurile de mai jos! 

image

Dacă nu sunt curățați și îngrijiți corespunzător, pantofii albi sport se pot murdări foarte ușor. Prin urmare, îți spunem ce ingrediente să folosești astfel încât perechea ta preferată de pantofi sport să capete aceeași nuanță pe care a avut-o când ai achiziționat-o din magazin. Nu este nevoie să cumperi produse scumpe, ci doar să utilizezi următoarele soluții. 

Citește și: Cum cureți grăsimea de pe mobila din bucătărie, fără să folosești produse din comerț 

Sare grunjoasă și lapte 

Când pantofii albi capătă acea nuanță galbenă, este necesar să-i cureți cu lapte și sare grunjoasă pentru a le reda culoarea inițială. Trebuie doar să amesteci o jumătate de cană de sare grunjoasă cu 1 litru de lapte într-un castron. Înmoaie adidașii în acest amestec pentru cel puțin 3 ore, iar după acest timp, curăță-i cu o perie. Apoi, clătește-i cu apă și săpun și lasă-i să se usuce în aer liber. 

Citește și: Cum să cureți rapid mucegaiul de pe perdeaua de duș 

Bicarbonat de sodiu și oțet 

Dacă vei folosi doar bicarbonat de sodiu, oțet și apă fierbinte, petele vor dispărea de pe pantofii tăi sport. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de oțet alb cu o lingură de bicarbonat de sodiu și cu o lingură de apă fierbinte într-un castron. Vei obține o pastă pe care trebuie să o aplici pe pantofi folosind o perie sau o periuță de dinți veche. Curăță talpa și materialul, lasă pasta să acționeze 3-4 ore, apoi îndepărtează excesul de pastă și clătește cu apă curată. 

Pastă de dinți 

Această metodă te poate ajuta când nu ai timp și alte ingrediente în casă. Aplică pastă de dinți, cu efect de albire, pe o periuță de dinți veche și curăță suprafața pătată a adidașilor până când aceștia devin albi. Nu uita să cureți și marginea tălpilor! Lasă pasta să acționeze aproximativ 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu o cârpă umedă sau cu un burete curat. 

Sare grunjoasă, apă și săpun 

Cu orice fel de săpun pe care îl ai în casă și cu puțină sare grunjoasă, pantofii tăi sport vor fi ca noi. Pentru început, curăță pantofii cu o perie uscată, atât în interior, cât și în exterior, pentru a îndepărta excesul de murdărie care s-ar putea lipi de material. Apoi, freacă materialul cu 150 g. de sare grunjoasă și las-o să acționeze. După acest timp, spală pantofii cu apă rece și săpun lichid. 

Sursă foto: Shutterstock