Cum cureți și dezinfectezi corect genele false

Genele false vor fi mai ușor de întreținut, dacă vei ține cont de sfaturile de igienă. În plus, curățarea și dezinfectarea lor te vor ține departe de posibile iritații și / sau infecții. 

image

Folosirea genelor false este o modalitate sigură de a obține o privire pătrunzătoare și un aspect fermecător. Acestea pot fi purtate temporar, doar la un eveniment sau pe o perioadă mai lungă de timp. 

Citește și: O nouă tendință în machiaj, apărută pe TikTok. Ce alte trucuri ingenioase încearcă utilizatorii 

Dacă obișnuiești să porți în mod regulat gene false, foarte importantă este curățarea lor. Asta pentru că bacteriile, ce se pot acumula pe lipici sau pe gene, pot provoca infecții sau iritații. Iată cum le cureți și dezinfectezi corect! 

Cum îndepărtezi genele false 

Genele false sunt ușor de îndepărtat. Tot ce trebuie să faci, este să pui pe o dischetă demachiantă puțină apă călduță sau un demachiant pe bază de ulei, ori un demachiant special conceput pentru gene și să le îndepărtezi ușor cu ajutorul ustensilelor speciale. 

Cum cureți și dezinfectezi corect genele false 

Curățarea și dezinfectarea genelor false nu sunt acțiuni opționale, așa că iată cum trebuie să procedezi corect:

Pasul unu: Spală-te bine pe mâini cu apă și cu săpun;

Pasul doi: După îndepărtarea genelor false, așază-le pe un prosop curat și folosește un demachiant pentru ochi sau un produs special cu alcool, pentru a le șterge. Poți să aplici produsul cu o bilă de vată sau cu o dischetă demachiantă;

Pasul trei: Șterge genele false cu puțină apă caldă, pentru a îndepărta orice urmă de adeziv rămas;

Pasul patru: Lasă-le să se usuce câteva minute;

Pasul cinci: Depozitează-le într-un loc curat și uscat, între utilizări. 

Vezi și: Cum îți aplici rimelul ca să ai o privire pătrunzătoare. Trucul de care vei ține cont de acum înainte 

În cele din urmă, asigură-te că genele tale nu prezintă urme de lipici sau de reziduuri, cum ar fi petele de machiaj mai vechi. Într-un interviu pentru „Cosmopolitan”, medicul oftalmolog, Iyse Haberman, a declarat că este suficient să reutilizezi genele false de maximum opt ori. 

Sursă foto: Shutterstock