Produse de înfrumuseţare pe care le foloseşti în mod greşit

Ți s-a întâmplat ca un produs de machiaj să-ţi irite pielea sau ca o mască de față hidratantă să te facă s­ă-ţi simţi tenul ca un deşert? Nu le arunca! Poate că nu trebuie decât să schimbi modul în care le folosești.

3 machiaj nas jpg jpeg

Tuturor ni se întâmplă să facem greşeli când folosim produse de înfrumuseţare.  Una dintre cele frecvente este utilizarea unui burete de machiaj fără a-l umezi înainte. În acest caz, va absorbi mai puţin produs. De asemenea, trebuie folosită partea mai amplă pentru o aplicare uniformă, iar vârful numai pentru zonele mai înguste sau mai greu accesibile. Descoperă şi alte posibile greşeli care îţi pot afecta pielea sau aspectul machiajului!

Îndepărtezi o mască numai după ce s-a uscat complet

Fiecare tip de mască facială trebuie folosit conform instrucțiunilor. Nu lăsa masca pe față peste noapte decât dacă producătorul specifică acest lucru. Măștile de față din material textil nu se lasă până se usucă. Dacă nu o îndepărtezi înainte de uscare, masca va începe să absoarbă umiditatea din piele, ceea ce va usca pielea. Același lucru este valabil și pentru masca de argilă. Acestea trebuie aplicată într-un strat gros pentru ca umiditatea să se evapore mai lent. Curăţă faţa cât timp masca este umedă.

Foloseşti zilnic şerveţele demachiante

Nu poți folosi șervețele de fiecare dată, pentru că nu curăță suficient de bine tenul. Sunt fabricate dintr-un material mai dur care provoacă iritații, usucă și întinde pielea. Ar trebui să le foloseşti numai atunci când nu ai acces la apă. Pentru îngrijirea de zi cu zi, ar trebui să aplici demachiant lichid sau gel spumant.

Crezi că produsele demachiante se folosesc numai seara

Demachiantele sunt utile și dimineața. Elimină sebumul, celulele moarte ale tenului, murdăria și transpirația. De asemenea, cel mai bine este să renunți la utilizarea unui produs de tip scrub și să le înlocuieşti cu produse de curățare cu acizi, deoarece curățarea agresivă nu este mai bună decât lipsa curăţării.

Nu vezi nicio diferenţă între corector și concealor

Multe dintre noi confundă aceste două produse de înfrumusețare. Un concealor trebuie folosit doar în zona de lângă ochi, iar un corector pentru a ascunde defectele pielii de pe toată fața. Când utilizați un concealor, trebuie să-ţi hidratezi pielea înainte, iar corectorul trebuie aplicat cu mișcări de masaj.

@shutterstock