Cum îi alegi partenerului tău parfumul potrivit

Simțul olfactiv contribuie substanțial la formarea primei impresii, dar este esențial pentru definirea personalității, fiind unul dintre elementele principale, deseori la modul instinctiv și intuitiv, care generează atracție.

image

Femeile se bazează mai mult pe reacția de moment, atunci când aleg un parfum, și sunt mai sensibile la mirosurile corporale. Bărbații, în schimb, sunt atenți la reacția pe care o generează. Câteva sfaturi îți vor fi de folos pentru a alege partenerului tău parfumul potrivit.

În funcție de personalitate

Parfumul devine o prezență și este mereu asociat cu aspectul, stilul, comportamentul celui care-l poartă. Parfumul potrivit partenerului tău este cel care susține și vorbește despre personalitatea lui. Un parfum este o identitate olfactivă, iar atunci când alegerea nu este pentru tine, trebuie să faci dovada că îi cunoști gusturile, preferințele și că opțiunea ta corespunde dorințelor lui.

Primul pas pentru o alegere corectă este să stabilești ce vibrație îl reprezintă și ce trăsătură este dominantă la el. Și ca să-ți fie mai simplu, asociază ceea ce-l definește cu unul dintre cele patru elemente: apă, aer, foc, metal. În funcție de aceasta, vei putea găsi aromele de bază potrivite.

Probabil că nu întâmplător sunt tot patru arome esențiale foarte bine reprezentată de colecția Tom Ford. Prima este cea florală, corespondent al aerului, și, deși vorbim despre flori, acestea pot fi profund masculine. A doua este cea orientală, asociată focului și obținută din amestecuri de condimente și vanilie, care este caldă și seducătoare. Apa are drept corespondent aromele de lavandă, citrice și ierburi, care sugerează strălucire și prospețime. Metalul este reprezentat de notele dure, întunecate sugerate de aromele de lemn și pădure care pun în evidență forța și energia bărbatului.

În funcție de anotimp

Aromele trebuie adaptate sezonului, la fel cum este și ținuta vestimentară. Astfel, se poate vorbi despre parfumuri de iarnă, potrivite sezonului rece, și parfumuri de vară ideale în sezonul cald. Cele de iarnă emană căldură, sunt intense, pregnante și au note de bază dense și profunde de lemn și rășină, mosc și vanilie, completate de accente de chihlimbar.

Aromele potrivite sezonului cald sunt cele de fructe apoase, citrice, ierburi aromatice, completate de note verzi, vegetale și florile proaspete, cum ar fi lăcrămioarele, liliacul, frezia și bujorul, cu accente suave de lemn de santal.

A adapta aromele în funcție de sezon este o recomandare, nu o regulă, dar specialiștii susțin că aceasta este o cale foarte inspirată prin care te pui în evidență și-ți oferi confort.

În funcție de context

Decizia de a oferi un parfum trebuie să aibă în spate o bună cunoaștere a felului de a fi al celui căruia urmează să-l faci cadou, iar atunci când este vorba despre partenerul tău, este mai mult decât necesar să probezi faptul că i-ai descifrat și felul de a fi, și gusturile. Dacă ai îndoieli legate de alegerea pe care o faci, optează pentru un parfum care seamănă ca stil și evoluție cu cel pe care deja îl folosește.

Sunt însă situații când îi poți oferi un parfum ales doar în funcție de preferințele tale și va fi o modalitate prin care el va avea ocazia să te descopere pe tine. Parfumul tău preferat, pentru el, este mesajul olfactiv pe care-l transmiți, care vorbește despre tine și poate fi comparat cu o semnătură.

Este un gest special să-i oferi partenerului un parfum pe care-l alegi doar cu simțurile tale și va fi darul perfect pentru a marca un eveniment important din viața voastră sau pentru o ocazie memorabilă, de exemplu, la nunta voastră. Astfel de situații devin speciale tocmai prin mesajul olfactiv asociat, pentru că nu este întâmplător faptul că te poți îndrăgosti de un parfum.

Alegerea parfumului are o profundă legătură cu memoria olfactivă. Acest tip de memorie are caracteristici speciale care vin din suprapunerea zonei de pe scoarța cerebrală responsabilă de simțul mirosului cu zone ale memoriei vizuale, ale celei afective și ale memoriei de lungă durată. Asta face ca unele mirosuri să aducă instantaneu în câmpul conștiinței amintiri pe care le credeai uitate. 

Sursa fotot: Shutterstock.com