Cum îţi menţii ochii hidrataţi şi sănătoşi

1 78772 original jpg jpeg

Iritaţia, mâncărimea şi roşeaţa sunt simptomele care apar când ochii devin uscaţi şi deshidrataţi. Iar senzaţia de arsură te împiedică să-ţi îndeplineşti activităţile de zi cu zi, motiv pentru care ar trebui să acorzi mai multă atenţie sănătăţii ochilor.

Factorii care pot duce la deshidratarea ochilor sunt: alergenii, poluarea, lipsa apei în organism, deshidratarea corpului. Dacă încerci să bei mai multă apă, să protejezi ochii de iritaţie şi de alţi factori externi, vei reuşi să menţii ochii sănătoşi şi hidrataţi.

Iată ce poţi face pentru a menţine ochii hidrataţi:

Foloseşte picăturile pentru ochi uscaţi

Există în farmacie picături pentru ochii uscaţi. Ele au rolul de a menţine ochiul hidratat, protejându-l de iritaţie, mâncărime şi senzaţie de arsură. Aplică picăturile lubrifiante o dată la două ore.   

Încearcă să clipeşti mai des

Concentrarea asupra unui lucru pentru o perioadă mai lungă poate afecta sănătatea ochilor, care pot deveni uscaţi, deoarece sunt expuşi prea mult timp aerului. Pentru a evita acest lucru încearcă să clipeşti mai des, la intervale mai scurte.

Păstrează glandele lacrimale deschise

Glandele lacrimale sunt localizate în interiorul pleoapei superioare, deasupra fiecărui glob ocular, ele fiind cele care produc lacrimile. S-ar putea ca glandele lacrimale să fie blocate de praful şi murdăria acumulată pe suprafaţa ochiului. Iar curăţând ochii, ele sunt deblocate.

Hidratează-te

Pentru a menţine ochii hidrataţi trebuie ca organismul să fie hidratat. Pielea şi ochii suferă când aportul de apă din organism este scăzut. Corpul uman are nevoie de cel puţin 8 pahare de apă pe zi pentru a se menţine sănătos.

Evită alimentele la care eşti alergic

Uscarea ochilor poate fi provocată de alergenii din anumite produse alimentare. S-ar putea să suferi de alergie şi să se inflameze ochii. Încearcă să eviţi să mănânci alimentele la care eşti alergică.