Cum poţi transforma laptele într-o băutură cu proprietăţi miraculoase

1 63977 original jpg jpeg

Dacă îţi place să bei lapte, acum ai un motiv în plus să-l consumi cât mai des. Dacă îl combini cu alte ingrediente, vei obţine o băutură benefică pentru corp.

Ce trebuie să faci

Într-un borcan care se închide ermetic toarnă 3 linguri de pudră de turmeric,2 linguriţe de pulbere de piper negru şi 1 lingură de pudră de ghimbir. Amestecă ingrediente,după care închide borcanul şi agită-l bine.Ori de câte ori bei o cană cu lapte,adaugă şi o linguriţă sau o jumătate de linguriţă din amestecul preparat.Atenţie!Nu este indicat să bei acest amestec dacă suferi de boala Chron sau ai alte afecţiuni digestive precum gastrită sau ulcer,întrucât piperul negru le agravează. 

La ce te ajută consumul de lapte în combinaţie cu turmeric,piper negru şi ghimbir

Dacă bei în mod constant acest amestec,ai parte de următoarele beneficii:

-În cazul în care suferi de artrită,simptomele acestei afecţiuni vor fi diminuate în mod considerabil,deoarece amestecul are puternice proprietăţi antiinflamatoare.

-Dacă ai probleme cu ficatul sau cu vezica biliară,amestecul stimulează buna funcţionare a acestor două organe şi previne formarea calculilor biliari.

-În cazul în care te confrunţi cu o circulaţie deficitară a sângelui,ingredientele adăugate în lapte fluidifică sângele şi asigură buna lui circulaţie. Aşadar,dacă suferi de probleme de coagulare,este indicat să consulţi un medic de specialitate înainte de a bea acest amestec.

-Laptele în care ai adăugat pudră de ghimbir,turmeric şi ardei iute  uşurează orice alt tip de durere şi combate febra.

Sursa:www.healthyfoodhouse.com.