De ce să nu ţii parfumurile în baie? Cum să le păstrezi prospeţimea mai mult timp

1 perfume g39aa52a38 1280 jpg jpeg

Te-ai obişnuit să păstrezi la îndemână cosmeticele, produsele de machiaj, parfumurile, deodorantul pentru a le putea folosi rapid dimineaţa, când te grăbeşti. Oricât de comod ar fi, păstrarea lor în baie îţi aduce mai multe probleme decât ai crede.

Există concepţii greşite şi erori atunci când vine vorba de folosirea parfumului sau a aftershave-ului. Aplicarea în exces este una dintre ele, dar şi modul de păstrare poate să se numere printre aceste greşeli. Dacă îţi cheltuieşti banii pe un parfum scump, ai mare grijă cum îi menţii calitatea cât mai mult timp.

În timp ce lumea împarte parfumurile în masculine şi feminine sau în funcţie de aromă, parfumurile trebuie diferenţiate după calitate. Totul depinde de cât de mult ulei este folosit într-un parfum. Apa de toaletă are aproximativ 10%, în timp ce apa de parfum are între 15 şi 20%. Parfumul de o calitate foarte bună are o concentraţie de aproximativ 25%. Cu cât cifra este mai mare, cu atât produsul este mai scump. Acestea fiind spuse, parfumul va rezista mult mai mult în timp, inclusiv pe piele, mai ales dacă este păstrat cum trebuie.

Motivul pentru care nu trebuie păstrat parfumul în baie

Aşezarea parfumurilor în baie poate distruge structura moleculară a acestora şi le poate acri. Pentru a menţine proaspăt parfumul tău preferat cât mai mult timp, caută un dulap în afara băii pentru a-l păstra.

Expertul în parfumuri, Dr. Marlen Harrison, explică faptul că „umiditatea şi căldura pot provoca descompunerea uleiurilor parfumate”. Alterează mirosul şi poate modifica produsul în întregime.

Ce să eviţi să ţii în baie?

Produsele de machiaj

Lăsând produsele de machiaj în baie, le expui la căldură şi umiditate, fapt care permite mucegaiului şi bacteriilor să le deterioreze. Cu siguranţă nu vei mai vrea să-ţi atingă faţa. De asemenea, este important să-ţi cureţi periodic periile de machiaj şi să le usuci corespunzător după aceea pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. Dar, odată ce ai terminat de spălat periile, este mai bine să le păstrezi într-un loc uscat. Aerul cald şi umed din baie încurajează formarea mucegaiului pe aceste obiecte.

Cosmeticele

Când cremele şi loţiunile pentru piele nu sunt bine închise sau sigilate, aerul umed din baie favorizează dezvoltarea bacteriilor care provoacă acnee. De fiecare dată când faci un duş sau o baie, căldura poate determina separarea ingredientelor. Locul perfect pentru depozitarea produselor de îngrijire a pielii este un sertar uscat în afara băii.

Lacurile de unghii

Majoritatea lacurilor de unghii durează aproximativ doi ani, dar lăsarea sticlelor mici cu lac de unghii în baie le poate afecta termenul de valabilitate. Aruncă oja prea groasă sau cu aspect sfărâmicios! Căldura şi umiditatea sunt vinovaţii pentru transformarea rapidă a acesteia.

Bijuteriile

Baia nu este locul potrivit pentru a-ţi păstra bijuteriile, chiar dacă le scoţi înainte de a intra în duş. Mediul umed va face ca bijuteriile să se oxideze mai repede, provocând pierderea strălucirii lor. Cu excepţia cazului în care este aur pur, accesoriile tale preferate sunt compuse din diverse metale care vor reacţiona mai repede într-o cameră cu umiditate crescută şi este posibil să se înnegrească.



Recente

Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg