De ce să nu ţii parfumurile în baie? Cum să le păstrezi prospeţimea mai mult timp
Te-ai obişnuit să păstrezi la îndemână cosmeticele, produsele de machiaj, parfumurile, deodorantul pentru a le putea folosi rapid dimineaţa, când te grăbeşti. Oricât de comod ar fi, păstrarea lor în baie îţi aduce mai multe probleme decât ai crede.
Există concepţii greşite şi erori atunci când vine vorba de folosirea parfumului sau a aftershave-ului. Aplicarea în exces este una dintre ele, dar şi modul de păstrare poate să se numere printre aceste greşeli. Dacă îţi cheltuieşti banii pe un parfum scump, ai mare grijă cum îi menţii calitatea cât mai mult timp.
În timp ce lumea împarte parfumurile în masculine şi feminine sau în funcţie de aromă, parfumurile trebuie diferenţiate după calitate. Totul depinde de cât de mult ulei este folosit într-un parfum. Apa de toaletă are aproximativ 10%, în timp ce apa de parfum are între 15 şi 20%. Parfumul de o calitate foarte bună are o concentraţie de aproximativ 25%. Cu cât cifra este mai mare, cu atât produsul este mai scump. Acestea fiind spuse, parfumul va rezista mult mai mult în timp, inclusiv pe piele, mai ales dacă este păstrat cum trebuie.
Motivul pentru care nu trebuie păstrat parfumul în baie
Aşezarea parfumurilor în baie poate distruge structura moleculară a acestora şi le poate acri. Pentru a menţine proaspăt parfumul tău preferat cât mai mult timp, caută un dulap în afara băii pentru a-l păstra.
Expertul în parfumuri, Dr. Marlen Harrison, explică faptul că „umiditatea şi căldura pot provoca descompunerea uleiurilor parfumate”. Alterează mirosul şi poate modifica produsul în întregime.
Ce să eviţi să ţii în baie?
Produsele de machiaj
Lăsând produsele de machiaj în baie, le expui la căldură şi umiditate, fapt care permite mucegaiului şi bacteriilor să le deterioreze. Cu siguranţă nu vei mai vrea să-ţi atingă faţa. De asemenea, este important să-ţi cureţi periodic periile de machiaj şi să le usuci corespunzător după aceea pentru a evita dezvoltarea bacteriilor. Dar, odată ce ai terminat de spălat periile, este mai bine să le păstrezi într-un loc uscat. Aerul cald şi umed din baie încurajează formarea mucegaiului pe aceste obiecte.
Cosmeticele
Când cremele şi loţiunile pentru piele nu sunt bine închise sau sigilate, aerul umed din baie favorizează dezvoltarea bacteriilor care provoacă acnee. De fiecare dată când faci un duş sau o baie, căldura poate determina separarea ingredientelor. Locul perfect pentru depozitarea produselor de îngrijire a pielii este un sertar uscat în afara băii.
Lacurile de unghii
Majoritatea lacurilor de unghii durează aproximativ doi ani, dar lăsarea sticlelor mici cu lac de unghii în baie le poate afecta termenul de valabilitate. Aruncă oja prea groasă sau cu aspect sfărâmicios! Căldura şi umiditatea sunt vinovaţii pentru transformarea rapidă a acesteia.
Bijuteriile
Baia nu este locul potrivit pentru a-ţi păstra bijuteriile, chiar dacă le scoţi înainte de a intra în duş. Mediul umed va face ca bijuteriile să se oxideze mai repede, provocând pierderea strălucirii lor. Cu excepţia cazului în care este aur pur, accesoriile tale preferate sunt compuse din diverse metale care vor reacţiona mai repede într-o cameră cu umiditate crescută şi este posibil să se înnegrească.