Cum te pregătești înainte de analize sau de programarea la medic. Ce să faci și ce nu

Înainte să ajungi în cabinetul medicului pentru un control de rutină sau să îți faci analizele, trebuie să ai grijă la alimentele pe care le consumi și la obiceiurile tale. Iată ce este permis și ce nu!  

image

Fie că te pregătești să faci un test pentru determinarea colesterolului sau alte analize de rutină, lucrurile pe care le faci în dimineața respectivă sau cu o seară înainte îți pot influența rezultatele. Calitatea alimentelor pe care le consumi, cantitatea de apă, precum și nivelul de efort fizic sunt foarte importante. 

Citește și: Ce nu trebuie să ascunzi niciodată medicului 

Ce să faci înainte de testarea colesterolului 

Înainte să-ți testezi nivelul de colesterol, evită să consumi alimentele ce îți pot modifica rezultatele! Cu 24 de ore înainte de analize, nu consuma alcool, dulciuri și nici alimente bogate în grăsimi. De asemenea, nu te supraalimenta, ci optează pentru o cină ușoară, cu legume și proteine slabe! 

Ce să nu faci înainte să ajungi la dermatolog 

Dermatologul îți verifică întregul corp, inclusiv aspectul unghiilor. Este important să eviți să îți colorezi unghiile, înainte de control, deoarece acestea pot indica prezența anumitor probleme de sănătate, cum ar fi anemie, diabet sau chiar boli cardiace. În plus, dacă te confrunți cu probleme ale tenului, evită să te machiezi! 

Ce să faci înainte de controlul de rutină 

Înainte de examenul fizic, este bine să te hidratezi, deoarece apa încurajează nivelul optim al tensiunii arteriale. De asemenea, păstrează-ți obiceiurile alimentare pe care le-ai avut și până în momentul controlului, deoarece medicul trebuie să cunoască cu exactitate rutina ta și, până la urmă, câteva zile de alimentație sănătoasă, cel mai probabil nu vor conta. 

Vezi și: Cât de des ar trebui să mergem la controlul oftalmologic. Când este indicat primul consult la copii 

Ce să faci și ce nu înainte de analizele de sânge 

Ar trebui să renunți să consumi alimente grase, cu o seară înainte de analizele de sânge! De asemenea, analizele pot fi influențate de supraalimentare, de aceea, medicii îți pot recomanda să nu consumi nimic, cu cel puțin 10 ore înainte de analize. 

Ce să faci și ce nu înainte de testul de urină

Dacă urmează să faci un test de urină, asigură-te că organismul tău este hidratat corespunzător, deoarece deshidratarea poate influența rezultatul final. De asemenea, specialistul Benjamin Davies, recomandă pentru „Reader's Digest‟ evitarea exercițiilor fizice complexe, deoarece suprasolicitarea înseamnă mai multe șanse de deshidratare. 

Ce să nu faci înainte de o mamografie 

Înainte să îți faci mamografia, evită să folosești deodorante, pudre și loțiuni la nivelul sânilor sau axilei! Motivul este că substanțele chimice din aceste produse pot fi confundate cu semnele unei afecțiuni mamare, ceea ce înseamnă că pot influența rezultatul. 

Sursă foto: Shutterstock