Un brăduț găsit în plămânii unui pacient! E posibil să crească copaci în oameni?

Intri în operație atunci când ai o problemă ce poate fi înlăturată chirurgical. Cu ajutorul CT-urilor, radiografiilor și RMN-urilor, medicii descoperă ce se află în corpul pacienților și trebuie înlăturat cu bisturiul. Ei bine, nu de fiecare dată, pentru că mai există și surprize!

image

Tehnologia medicală nu e perfectă, după cum știm cei mai mulți dintre noi și chirurgii sunt câteodată uimiți de ce pot găsi în corpul omului atunci când intervin chirugical. De la tumori cu păr și dinți la feți mumifiați, acestea pof fi cele mai șocante lucruri conținute de trupul uman. Totuși există unele și mai bulversante!...

Conform dosarului din 2009, despre un chirurg rus și pacientul său, corpul uman poate conține și… copăcei! Totul pleacă de la o sămânță care încolțește în plămânii omului și chiar crește acolo unde găsește loc, susține Daily Mail. Incredibil, nu-i așa?

Pacientul se numea Artyom Sidorkin și avea 28 de ani în momentul pățaniei medicale uimitoare. Persoana respectivă nu se simțea bine înainte de-a ajunge pe masa de operație, evident, avea dureri la nivelul pieptului și tușea sânge. Medicii s-au gândit imediat că asemenea simptome prevesteau un cancer, lucru care a fost confirmat și de radiografia pulmonară, care arăta o masă aflată în plămânul lui Sidorkin.

Vladimir Kamashev, unul dintre medicii acestuia, era sigur de diagnosticul pus: „Aveam o certitudine de 100%... Am văzut sute de astfel de cazuri, așa că operația era inevitabilă”, a declarat acesta pentru Daily Mail.

„Tumora” respectivă a fost înlăturată cu succes, însă, atunci când i-a fost făcută biopsie, specialiștii au rămas cu gura căscată – nu era o tumoră canceroasă, ci un brăduț, ne informează Discover Magazine. „Credeam că am halucinații!”, a recunoscut doctorul Kamashev. „Am clipit de trei ori și tot credeam că-mi imaginez lucruri care nu există cu adevărat!”.

Și, totuși, cum e posibil ca un copăcel să crească în corpul unui om?

Medicii care s-au ocupat de caz susțin că pacientul trebuie să fi inhalat sămânța de brad, după care micuța plantă a început să crească. Se pare că toată acea creștere a copăcelului și acele brăduțului, care împungeau plămânii pacientului, îi dădeau lui Artyom simptomele înspăimântătoare.

Dar alți experți științifici sunt mai neîncrezători în acuratețea poveștii. ABC News ne arată că horticultorii privesc cu ochi critic întregul caz. Ei susțin că planta nu poate crește fără lumina soarelui, mai mult, în CHEST Journal, e precizat faptul că, dacă ar fi posibil ca semințele să crească în plămâni, ar exista multe alte cazuri de astfel de accidente. Pentru că am inhala mai mulți semințe, care să se dezvolte în corpul nostru. „Copacii nu cresc în oameni!”, pun ei punctul pe i.

Care a fost părerea pacientului, totuși? Într-un interviu oferit celor de la Daily Mail, acesta a precizat că el n-a simțit nimic crescând în el. Însă a ținut să adauge că a fost extrem de recunoscător pentru faptul că nu avea cancer.

Foto - Shutterstock