Ce nu trebuie să ascunzi niciodată medicului!

Pentru mulţi dintre noi este inconfortabil să dea detalii private medicului. Sinceritatea este necesară în relaţia cu acesta pentru a putea primi cel mai potrivit tratament. Uite ce nu trebuie să-i ascunzi!

1 medic familie jpg jpeg

Există multe motive pentru care se ascund detalii importante în timpul unei vizite la medicul de familie sau specialist. Pot fi probleme sensibile, iar ruşinea poate să împiedice divulgarea unor  aspecte, mai ales dacă în cabinet se află o rudă sau un prieten. Unele lucruri pot părea minore şi s-ar putea să fie ascunse fără intenţie, pentru că nu sunt considerate valoroase.

Ce alte medicamente sau suplimente alimentare iei

Medicul nu-ţi poate prescrie cel mai bun tratament dacă nu cunosc ce altceva mai iei. Este vorba despre vitamine, suplimente alimentare, medicamente, remedii naturiste. Vorbeşte direct cu medicul pengtru a te asigura că tratamentul va fi eficient şi nu vei avea efecte secundare din cauza interacțiunii cu alte produse.

Vezi și: 7 semne că ai probleme de sănătate pe care le ignori. Dă-le importanţă până nu e prea târziu!

Istoricul medical al familiei

Există mai multe boli despre care se știe că sunt genetice. Informațiile despre afecţiunile cronice avute de membrii familiei ajută medicul să-ţi propună examinări adecvate, teste de laborator sau să monitorizeze riscurile tale de dezvoltare a unor afecțiuni. Anunţă dacă rudele de gradul unu (părinţi, copii, nepoţi) sau doi (bunici, fraţi, surori) au avut sau au vreun tip de cancer, boli de inimă, diabet, Alzheimer, artrită, depresie, colesterol ridicat.

Obiceiurile riscante

Fumatul, consumul excesiv de alcool, sexul neprotejat sunt aspecte ale vieţii tale pe care este posibil să le omiţi să le menţionezi la o vizită la medic. Transmiterea unor informații personale medicului te poate pune într-o postură neplăcută sau te poate face să te simți vulnerabil, dar este important să vorbeşti despre ele pentru a primi cele mai tratamente şi recomandări. Poate fi tentant să ascunzi obiceiuri nesănătoase sau să nu spui cât de des iei analgezice pentru dureri, dacă mănânci adesea fast-food sau nu faci mişcare.

Citește și: Boli pe care medicii le "citesc" instant

Durerile care revin sau stresul

Unii dintre noi pot fi stoici şi pot avea sentimentul că este inutil să-i vorbească medicului despre o durere fizică sau emoțională, dacă sunt stresaţi. I-ar putea crea medicului o imagine falsă despre cât de bine se descurcă și i-ar putea împiedica să primească îngrijirea pe care o merită. De aceea, este o idee bună să-i menționezi medicului de familie în mod deschis dacă te simţi stresat sau dacă ai o durere care revine, chiar dacă nu este de intensitate mare.