De ce este recomandat consumul de morcovi?

1 82303 original jpg jpeg

Foloseşti morcovi la mâncarea gătită sau în salate? Ştiai despre beneficiile pe care le aduce această legumă? Pe lângă conţinutul mare de fibre şi antioxidanţi, morcovii reprezintă o importantă sursă de vitamine pentru tine: vitamina A, C, B, potasiu, fier. Ce efect are, mai exact, consumul de morcovi, asupra organismului tău?

1.Previne bolile de inimă

Consumul regulat de morcovi reduce colesterolul din organism, ceea ce duce la prevenirea bolilor de inimă. Cercetătorii au descoperit faptul că, aceste legume sunt eficiente în prevenirea unui posibil atac de cord.

2.Cresc imunitatea

Datorită proprietăţilor antispeptice şi antibacteriale, morcovii ajută la creşterea imunităţii. Prin consumul regulat de morcovi, vei reuşi să îţi întăreşti sistemul imunitar.

3.Ajută sistemul digestiv

Morcovul este o legumă care conţine multe fibre. Acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal şi la o mai bună digestie. Stimulează secreţia sucului gastric şi peristaltismul.

4.Îmbunătăţesc vederea

Deoarece au în componenţa lor vitamina A, morcovii ajută la îmbunătăţirea vederii. De asemenea, reduce riscul de apariţie a afecţiunilor oculare, ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Încearcă să profiţi de aceste beneficii importante pentru organismul tău şi adaugă morcovii în alimentaţia ta. În mâncarea gătită, sucuri proaspete sau deserturi.