De ce rădăcina de creasta-cocoşului e bună pentru femei

1 72913 original jpg jpeg

Descoperită în urmă cu peste 100 de ani, această plantă s-a dovedit eficientă în multe afecţiuni la care sunt predispuse femeile, cum sunt problemele legate de menstruaţie şi menopauză.

Provine din America de Nord  şi se foloseşte în scop medicinal,deoarece conţine un amestec de substanţe chimice terapeutice care aduc beneficii sănătăţii femeilor.

Ce boli tratează

De cele mai multe ori,rădăcina de cresta-cocoşului a fost utilizată pentru a ameliora simptomele menopauzei,în special bufeurile.

5 soluţii naturale care calmează bufeurile

Poate calma durerile menstruale şi unele stări asociate,cum este sindromul premenstrual.

De asemenea,acţionează ca antiinflamator şi alină durerile musculare. Rădăcina de creasta-cocoşului poate fi recomandată şi în tratamentul pentru curăţarea membranelor mucoase şi la calmarea tusei.

Conţine fitoestrogeni

Efect intens de tratament are în caz de bufeuri,transpiraţie excesivă şi uscăciune vaginală,dar şi alte simptome legate de menopauză şi de perioada de după naştere. În plus,planta conţine fitoestrogeni,compuşi vegetali care au un efect similar celui al estrogenului produs de corp.

Fitoestrogenii se leagă de receptoriihormonilordin sâni,uter şi alte părţi ale corpului,ameliorând simptomele de menopauză fără a creşte riscul de cancer mamar,un posibil efect secundar al terapiei hormonale.

Are efecte antispastice

Ce înseamnă că deţine efecte antispastice? Adică poate înlocui cu succes medicamentele tip No-spa,care calmează durerile menstruale.

Sindromul premenstrual,un chin fără leac?

De asemenea,creşte fluxul sangvin spre uter şi reduce intensitatea contracţiilor utrine. Această proprietate o face folositoare şi în timpul travaliului,dar şi după naştere.