De ce sunt intense simptomele alergiei dimineața și ce este de făcut

Te trezești dimineața cu nasul înfundat, ochii lăcrimați și fără să te mai poți opri din strănutat, însă observi că aceste simptome se diminuează în câteva ore? Află de ce alergia se manifestă mai intens dimineața decât în alt moment al zilei și descoperă ce poți să faci în acest sens! 

image

Ne aflăm în sezonul de primăvară, când înflorirea copacilor, granulele de polen și mucegaiul, cauzat de vremea ploioasă, provoacă alergii în rândul persoanelor deja sensibile. Potrivit Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (ACAAI), manifestările alergiilor de primăvară sunt mai intense dimineața, iar motive sunt multe. 

De ce sunt intense simptomele alergiei la primele ore ale zilei? 

Simptomele alergiei pot fi foarte intense dimineața, deoarece acesta este momentul când aerisești încăperea în care ai dormit, iar sistemul tău imunitar reacționează când corpul intră în contact cu alergenii din aer.

Citește și: Te confunți cu alergii, însă îți dorești un câine? Optează pentru aceste rase! 

În plus, contactul cu un iritant, cum ar fi un parfum sau mirosul de fum, ar putea agrava alergia în acest moment al zilei.

De asemenea, dacă ai pornit în timpul nopții un calorifer vechi sau un aer condiționat cu filtrul necurățat, sunt șanse mari ca dimineața să te trezești strănutând și cu ochii roșii, deoarece particulele de praf îți pot exacerba alergia. 

Ce soluții ai? 

Dacă te confrunți cu o alergie ușoară, cere sfatul unui farmacist! Specilistul îți va recomanda un medicament, fără prescripție medicală, care te-ar putea ajuta să scapi de aceste simptome până la orele prânzului, când deja manifestările alergiei se diminuează. În cazul în care simptomele nu dispar, apelează la un alergolog! 

Citește și: Cât de periculos poate fi să iei medicamente pentru alergie în fiecare zi 

Pe lângă tratament, dacă ești alergic la praf, polen sau păr de animale, este foarte important este să păstrezi curățenia în locuință. În timpul curățeniei, poartă mască chirurgicală pentru a nu inhala alergenii și iritanții din aer!

La fel de important este să speli toate hainele pe care le-ai avut pe tine pe parcusul zilei, deoarece pe obiectele vestimentare pot persista alergeni. În plus, schimbă lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână, igienizează filtrele instalațiilor din casă și folosește soluții de curățare din ingrediente naturale, fără iritanți!  

Sursă foto: Shutterstock