Cât de periculos poate fi să iei medicamente pentru alergie în fiecare zi

Dacă ai o alergie, probabil ești tentat să iei zilnic antihistaminice. Oricât de rapid ar ameliora manifestările, este important să respecți un program de tratament. În caz contrar, riști să te confrunți cu aceste probleme! 

image

Antihistaminicele, cunoscute și sub denumirile de antagoniști ai receptorilor H1 sau blocante H1, sunt medicamente care ajută la ameliorarea alergiilor, prin blocarea histaminei, o substanță chimică pe care sistemul imunitar o eliberează când organismul ia contact cu alergeni, precum: polen sau păr de animale. 

Aceste medicamente te ajută cu succes să ții sub control simptomele alergiei, precum: congestie nazală, lăcrimarea ochilor și strănut, însă nu înseamnă că sunt lipsite de riscuri. Folosirea antihistaminicelor pe termen lung poate duce la următoarele riscuri: 

Citește și: Cum poți fi alergic la propriul copil. O femeie a descoperit primele semne încă din sarcină 

  1. Congestie de rebound: Este un fenomen care apare când o persoană utilizează pe termen lung (mai mult de 3 zile) sprayuri nazale. Astfel, cu cât o persoană prelungește perioada administrării, cu atât va dezvolta toleranță la tratament, iar simptomele se vor agrava. Pentru a evita acest lucru, limitează cantitatea de spray nazal pe car o folosești și discută cu medicul tău despre cât de des trebuie să folosești tratamentul. De asemenea, evită produsele care conțin oximetazolină, deoarece favorizează apariția acestui fenomen. În schimb, poți folosi spray-uri cu corticosteroizi nazali, care sunt sigure de utilizat zilnic. 
  2. Constipație: Antihistaminicele pot usca tractul gastro-intestinal, ceea ce provoacă constipație. Pentru a o evita, asigură-te că bei mai multă apă decât de obicei pe parcursul zilei, iar dacă intestinul tău este deja sensibil, folosește un spray nazal sigur, recomandat de medic sau farmacist. 
  3. Gât uscat: Administrarea antihistaminicelor pe termen lung poate usca gâtul, nasul sau gura. Inclusiv ar putea provoca uscăciune vaginală, în special în rândul femeilor sensibile. Predispuse la acest efect sunt adulții de peste 65 de ani și femeile aflate la postmenopauză. 
  4. Risc de supradozaj: Când observi o ușoară ameliorare, poți fi tentat să mărești doza, ceea ce crește riscul supradozajului. Dacă vei lua mai mult decât doza standard, există riscul apariției efectelor secundare, precum: gândire dezorientată, aritmie și amețeli. 
  5. Schimbări de dispoziție: Clinica Cleverland spune că persoanele care urmează un tratament cu antihistaminice pe termen lung se pot confrunta cu schimbări de dispoziție, în special cu anxietate și depresie. Așadar, discută cu medicul despre orice schimbare pe care o observi! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg
Cartofi dulci umpluti  Sursa foto shutterstock 1012614088 jpg
Secretele ciocolatei sanatoase  Sursa foto chocolate 968457 1280 jpg