Dureri de stomac remedii. 4 leacuri în funcţie de tipul de durere

ficat jpeg

Dureri de stomac remedii. Sistemul digestiv are mai multe fibre nervoase decât măduva spinării sau sistemul nervos periferic. De aceea, nu e de mirare că disconfortul în această parte a corpului poate fi atât de deranjant. Dacă suferi de arsuri la stomac, diaree, gastrită sau crampe stomacale, poţi apela cu încredere la câteva remedii din natură.

1. Dureri de stomac remedii - Arsuri

Atunci când sfincterul care controlează trecerea alimentelor prin esofag în stomac nu se închide corespunzător,acizii din stomac urcă în esofag şi provoacă o senzaţie de arsură. Acest disconfort este asociat cu consumul de alimente condimentate sau grase,dar poate avea şi alte cauze,de exemplu,purtarea unei perechi de pantaloni foarte strânşi. Neplăcerea poate apărea şi din cauza unor anumite tipuri de medicamente,cum sunt antidepresivele,ori a unor afecţiuni medicale,cum sunt herniile.

Dureri de stomac remedii - Deoarece arsurile la stomac sunt adesea cauzate de un exces de acid,unul dintre cele mai eficiente remedii naturale este bicarbonatul de sodiu,care are potenţialul de a neutraliza acizii din stomac. Se amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în 250 ml de apă şi se bea conţinutul. Alte remedii naturale eficiente pentru arsurile la stomac includ consumul unei banane sau a unei ceşti de ceai de ghimbir înainte de masă.

2. Diaree

Poate fi cauzată de o serie de factori diferiţi,de la infecţii microbiene şi antibiotice,până la alimente şi stres. Medicii spun că cei mai mulţi oameni suferă de cel puţin două crize de diaree pe parcursul unui an. Dacă diareea continuă mai mult de 48 de ore,este însoţită de febră sau conţine sânge,mergi de urgenţă la medic.

Din moment ce diareea indică adesea un dezechilibru între bacterii bune şi cele rele din intestine,unele dintre cele mai eficiente remedii naturale sunt probioticele care se găsesc în iaurt,alimentele fermentate,precum şi în suplimente. Este important să creşti aportul de lichide dacă suferi de diaree,pentru a evita deshidratarea.

3. Dureri de stomac remedii - Gastrită

Este o inflamaţie a mucoasei stomacului şi se poate transforma în ulcerar dacă nu este tratată. Simptomele includ dureri de stomac şi balonare,greaţă,arsuri la stomac. Mai multe tipuri de alimente,inclusiv broccoli şi usturoiul au în componenţa lor o substanţă numită sulforafan,despre care oamenii de ştiinţă spun că inhibă creşterea bacteriilor Helicobacter pylori din mucoasa stomacului şi a intestinelor. Unele alimente,precum iaurt,conţin bacterii probiotice ce pot recoloniza intestinul cu bacterii sănătoase,în timp ce ghimbirul,turmericul şi oţetul de mere pot fi capabile să amelioreze simptomele neplăcute asociate cu gastrita.

4. Crampe stomacale

Pot fi cauzate de mulţi factori minori,cum sunt constipaţia sau diareea,intoleranţa alimentară şi gazele intestinale.

- Ceaiul de muşeţel este un bun remediu în această problemă de sănătate,deoarece conţine antispasmodice naturale care relaxează muşchii mucoasei stomacului şi a tractului intestinal. Alte remedii naturale includ ceaiul de rădăcină de ghimbir sau ceaiul de mentă.