Evită aceste alimente și băuturi dacă vrei să te odihnești corespunzător!

Ca să te odihnești corespunzător pe parcursul nopții, nu este suficient să eviți cafeaua și sucurile negre! Inclusiv unele alimente produc o stare de agitație și te împiedică să dormi așa cum îți dorești. 

image

Dacă ai decis să optezi pentru cafeaua decofeinizată, în locul cafelei clasice, te anunțăm că și această opțiune conține cofeină. Ce-i drept, mai puțină, dar dacă o vei consuma seara, înainte de culcare, această băutură te poate împiedica să te odihnești. Și ciocolata conțin cofeină - o porție de 100 g de ciocolată cu lapte are aproximativ 21 mg de cofeină, în timp ce 100 g de ciocolată neagră (70-85% cacao) are 80 mg. În schimb, ciocolata albă are în compoziție doar unt și cacao.

Citește și: Ce se întâmplă dacă dormi cu masca pe ochi în fiecare noapte 

Apă cu arome 

Poate că apa cu arome este mai puțin acidă decât sucurile clasice, dar aceasta conține zahăr și inclusiv cofeină. Cel puțin unele mărci pot conține între 60 și 125 mg de cofeină, pe sticlă. Prin urmare, îți recomandăm să verifici lista cu ingrediente de pe etichetele produselor pe care le achiziționezi. 

Înghețată 

Știm că înghețata îngrașă mai puțin decât alte dulciuri, dar sunt șanse să nu reușești să adormi din cauza ei! Soiurile care conțin ciocolată și cafea pot conține cofeină, cu excepția cazului în care aromele sunt în întregime artificiale. 

Citește și: Flori și plante care te ajută să te odihnești. În plus, înfrumusețează casa și purifică aerul 

Cereale 

Majoritatea ceralelor pentru micul dejun nu conțin cofeină, însă există și anumite marci care o includ în produsele lor. Cerealele care conțin ciocolată și cacao au în compoziție o cantitate mică de cofeină, dar dacă obișnuiești să consumi multe, s-ar putea să îți dăuneze. 

Gumă de mestecat

Inclusiv guma de mestecat poate conține cofeină. Cercetările sugerează că această substanță se absoarbe mai repede prin interiorul gurii decât prin sistemul digestiv, prin urmare, îți recomandăm să fii prudent, deoarece o singură bucată de gumă de mestecat poate conține până la 100 mg de cofeină, anunță „Lovefood‟.  

  • Evită să consumi înainte de culcare și: tort de ciocolată, prăjituri cu ciocolată, tiramisu, batoane proteice și ciocolată caldă! 

Sursă foto: Shutterstock