Ai dureri de spate? Vezi cele mai bune poziţii în care să dormi!

Când ai dureri de spate, e dificil să găseşti cea mai bună poziţie de somn. Experţii îţi dezvăluie cele mai bune poziții în funcţie de localizarea durerii tale de spate.

image

Uneori este dificil să faci față durerilor şi furnicăturilor pe care le resimţi în zona spatelui şi care te împiedică să ai un somn bun. Din fericire, există anumite poziții care te ajută să te relaxezi şi să poţi dormi.

Pe lângă disconfortul general, insomnia și alte tulburări de somn tind să fie cele mai chinuitoare efecte secundare ale durerilor de spate la femei. Cel mai bine ar fi să consulți şi un medic dacă ai dureri persistente şi, până la o vizită la acesta, adoptă aceste poziţii pentru ameliorarea durerilor de spate în timpul nopții.

Dacă aplecarea în faţă îţi provoacă durere…

…ar trebui să eviţi pozițiile fetale în pat, conform antrenorului personal Andy Marlow, citată de Womanandhome.com. Ea sugerează optarea pentru o poziție de dormit pe spate sau pe burtă, cu sprijin pentru spate care împiedică îndoirea coloanei vertebrale, mai ales în cazul în care salteaua este moale.

Te-ar mai putea interesa: Te confrunţi cu dureri de spate? Află care poate fi soluţia potrivită pentru tine!

Când aplecarea în spate îţi dă dureri

…poziția fetală, ghemuită ar putea fi cea mai bună pentru tine. Somnul pe spate sau pe burtă ar putea intensifica durerea, cu atât mai mult dacă ai o saltea pufoasă.

Durerea ar putea fi diminuată şi dacă plasezi o pernă sub burtă pentru a preveni extinderea coloanei vertebrale lombare.

În cazul durerii la aplecarea în lateral…

…te poate ajuta plasarea unei perne între genunchi atunci când te întinzi pe o parte în pat. Dacă poziția ta preferată de dormit este pe o parte, îţi poţi susține coloana vertebrală cu o pernă. Aceasta va preveni îndoirea coloanei vertebrale în lateral.

Pe de altă parte, dacă simţi dureri atunci când te mişti în pat de la o poziţie la alta, ajută să-ţi contractezi musculatura abdominală. Mergi la medic pentru a te asigura că nu ai probleme cu o articulaţie sau dacă nu cumva durerea este o manifestare a unei hernii de disc sau a slăbirii ligamentelor coloanei vertebrale.

Vezi şi: Ce ţi se poate întâmpla dacă dormi pe burtă

 Dacă ai dureri de spate în orice poziţie…

…şi nimic nu-ţi ameliorează durerile de spate, încearcă să dormi pe o parte, cu o pernă între picioare. Acest lucru ajută la menținerea șoldurilor, a pelvisului și a spatelui aliniate şi aşezate într-o poziție neutră. Este o poziție care elimină presiunea pe coloana vertebrală.

FOTO: Shutterstock