Te confrunți cu insomnii? Verifică dacă faci asta pe parcursul zilei!

Ceea ce faci ziua poate să influențeze calitatea somnului din timpul nopții. Dacă te confrunți cu insomnii, verifică dacă obișnuiești să faci cel puțin unul dintre aceste lucruri!

image

Temperatura moderată din dormitor, lipsa de zgomot și igiena corespunzătoare nu sunt suficiente pentru a te asigura că o să dormi corespunzător pe parcursul nopții. Există unele obiceiuri care te pot ține treaz atunci când nu îți dorești. 

Citește și: Te simți obosit și totuși nu poți să adormi? Iată câteva cauze! 

Consumul alimentelor de tip fast-food

Potrivit unui studiu, consumul alimentelor de tip fast-food, bogate în zahăr, grăsimi și sodiu, pot fi de vină pentru odihna de slabă calitate. „Am văzut că participanții care au consumat fast-food nu au dormit la fel de profund ca persoanele care au mâncat alimente sănătoase‟, a spus unul dintre autorii cercetării, Jonathan Cedernaes, conform „Best Life‟.  

Ești o persoană sedentară 

Dacă ai un loc de muncă care implică statul jos pe scaun, timp de aproximativ 8 ore, s-ar putea să îți fie greu să adormi noaptea. Pentru a obține un somn de bună calitate, este necesar să fii activ pe parcursul zilei, iar o soluție bună este să încerci să iei pauze regulate și să îți miști corpul cât de mult posibil.

De asemenea, plimbările zilnice te pot ajuta, precum și mersul la sala de fitness sau alergatul în parc. 

Lipsa luminii naturale 

Multe spații de birouri nu asigură suficientă lumină naturală. Din păcate, lipsa ei poate să afecteze ritmul circadian și să ducă la insomie, remarcă expertul în somn, Jill Zwarensteyn:

„Ritmul nostru circadian funcționază la expunerea la lumină. Când suntem expuși la lumină, creierul știe că este ziuă. Când se lasă noaptea, știe că este timpul pentru odihnă și atunci începe să crească producția de melatonină, care promovează somnul‟. Specilistul spune că este necesar să petreci cât mai mult timp la lumina naturală, mai ales dacă întâmpini probleme cu odihna. 

Citește și: Cele mai bune ore la care să te trezești și să mergi la culcare 

Lucratul la laptop din pat 

Un alt obicei care îți poate afecta odihna este lucratul pe timpul zilei la laptop din pat. Încearcă să separi mediul de lucru de cel de odihnă! În caz contrar, îți va fi greu noaptea să îți relaxezi corpul și mintea în același loc unde te-ai stresat pe parcursul zilei. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg