Gelul de aloe vera, remediu pentru pielea uscată

1 77455 original jpg jpeg

Aloe vera cu istoria sa bogată, cunoscută ca ”planta nemuririi”, acţionează ca o magie pe pielea noastră. Din acest motiv, aloe vera este ingredientul de bază din foarte multe produse de îngrijire a pielii, cum sunt gelurile, cremele, loţiunile.

De asemenea, gelul de aloe vera poate fi inclus în măştile de exfoliere a pielii, îndepărtând celulele moarte şi reparând tegumentul deteriorat şi uscat. Împreună cu aloe, pot fi folosite şi alte ingrediente naturale.

Iată care sunt beneficiile aloei vera pe piele:

Hidratează pielea în profunzime

Gelul de aloe vera are proprietăţi antiinflamatoare şi antifungice, care previn infecţiile şi alte neplăceri care pot să apară când tegumentul este uscat. În plus, gelul conţine antioxidanţi, vitamine, enzime şi minerale, compuşi activi care hrănesc şi hidratează pielea, este un tratament perfect pentru echilibrarea cantităţii de sebum produsă de tegument. Asta înseamnă că gelul de aloe vera poate fi folosit pentru tenul uscat şi cel gras. Include-l în măşti de faţă cu miere, iaurt sau ulei de măsline.

Redă strălucirea pielii

Dacă pielea şi-a pierdut strălucirea, amestecă gel de aloe vera cu iaurt şi apoi aplică pasta obţinută pe faţă. Acidul lactic prezent în iaurt oferă o strălucire naturală pielii, îndepărtează celulele moarte şi acţionează ca un hidratant. Creează-ţi propriile măşti de faţă când ai pielea uscată şi când vrei să previi principalele semne de îmbătrânire.

Curăţă pielea

Pentru o curăţare naturală a pielii, amestecă gel de aloe vera cu nişte suc de castravete. Castravetele acţionează ca un agent de răcorire atât pentru stomac cât şi pentru piele, hidratând-o şi catifelând-o. Dacă te confrunţi cu orice fel de iritaţie şi mâncărime în sezonul cald sau rece, aplică suc de castravete.