Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Tu folosești corect creionul de ochi?

În timp ce un machiaj reușit are puterea de a evidenția cele mai frumoase trăsături, anumite greșeli fac exact opusul și adaugă ani aspectului nostru fizic. Pentru un chip tânăr și luminos, evită să faci aceste erori când te machiezi! 

image

Un lucru este cert: un machiaj reușit poate să facă minuni pentru cine îl poartă la fel de bine cum unul greșit poate fi un dezastru! Dacă îți dorești să te perfecționezi, make-up artistul Natasha Moor îți spune care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când te machiezi, deoarece acestea te pot îmbătrâni. 

Folosești fond de ten pentru piele uscată 

Când îți alegi fondul de ten, este important să fii atentă și la tipul său nu doar la culoare și marcă. De pildă, un fond de ten pentru pielea uscată atrage atenția asupra ridurilor, mai ales dacă ai trecut de o anumită vârstă, iar pielea a început să își piardă din elasticitate. În această situație, specialista recomandă folosirea unui fond de ten cremă sau de tip ser.

Înainte să îl aplici, reține că este necesar să îți cureți bine fața și să aplici o cremă hidratantă. De asemenea, dacă te confrunți cu tenul uscat, ar fi bine să uiți de pudră! „Pe măsură ce îmbătrânim, pielea produce mai puțină umiditate, așa că s-ar putea să nu mai avem nevoie de pudră, deoarece accentuează ridurile”, a spus Natasha Moor pentru „She Finds”. 

Citește și: Care sunt substanțele periculoase din fardul de pleoape. Cel mai rău, PET! 

Prea mult fard pentru obraz

Dacă nu este folosit cu moderație, fardul pentru obraz o să evidențieze porii de pe ten.  Același lucru se poate întâmpla și dacă vei folosi prea mult iluminator. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, este bine să tamponezi pe ten o cantitate mică de fard pe obraz, să rotești ușor pensula, apoi să cureți excesul de culoare. 

O altă eroare poate fi și folosirea culorii greșite. Reține că violetul, fucsia, verdele neon, precum și galbenul strălucitor sunt recomandate, mai degrabă, pentru evenimentele speciale decât pentru machiajul de zi cu zi. 

Folosirea greșită a creionului de ochi 

Aplicarea conturului sub ochi îți poate evidenția cearcănele, atrage atenția specialistul. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, Natasha Moor îți sugerează să aplici creionul de ochi doar pe pleoapa superioară.

„Conturează ochii pe pleoapa superioară și chiar până în colțul ochiului. Poți să adaugi și crem sau alb pe linie, deoarece acest truc luminează ochii și conferă un aspect tineresc”, a mărturisit specialista pentru sursa menționată. 

Sursă foto: Shutterstock