Machiaj pentru un look mai tânăr după 40 de ani. Ce greşeli să eviţi

Pielea se schimbă pe măsură ce îmbătrâneşti, deci este nevoie să-ţi adaptezi rutina de îngrijire. Odată ce ai trecut de 40 de ani, şi machiajul ar trebui să fie diferit.  

image

Folosirea unor culori sau tehnici greşite de aplicare a machiajului, mai ales al fardului de pleoape poate da un aspect nedorit după 40 de ani. Aplicarea fardului de pleoape poate părea descurajantă pentru femeile în vârstă, dar make-up artistul britanic Bryony Blake a oferit cele mai bune sfaturi pentru a-l aplica cu succes și pentru a-ţi îmbunătăți aspectul, în loc să adaugi ani pe chip.

Cum să machiezi ochii

Potrivit Express.co.uk, în timpul unei apariții în emisiunea televizată „This Morning‟, Blake a explicat: „Ochii sunt cu adevărat importanți. (…) Este foarte important să păstrați ochii ridicaţi. Voi intra cu o culoare mai deschisă a fardului de pleoape și o voi duce în colțul interior al ochiului pentru a-l ridica. Apoi voi lua o nuanță maro. Încercați să începeți cu un fard mat. Îl întindeţi pe toată pleoapa și îl aplici în sus. Nu trebuie să fii un expert să pui totul pe partea superioară a pleoapei şi să le amesteci la rădăcinile genelor‟. În cazul în care ai pleoapele lăsate, Blake te sfătuieşte să duci fardul spre sprâncene. Chiar dacă pare ciudat, este un truc eficient.

Fard de pleoape în loc de creion de ochi

Un alt truc prezentat de make-up artistul Blake este să iei puţin fard de ochi cu o pensulă mică şi să-l aplici pe jumătate din baza pleoapei superioare, în locul creionului de ochi. Aşadar, porneşti din colțul exterior spre mijlocul pleoapei. Evită să trasezi o dungă sub ochi, pentru că îţi va înăspri aspectul și te va îmbătrâni instantaneu.

Pont

Foloseşte un creion pentru ochi de culoare maro mai închis, în loc de negru.

Vezi și: Semne că produsele tale de machiaj trebuie schimbate

Machiază buzele în mod diferit

Pentru buze, cele mai multe femei aplică un ruj brun închis sau roz, pentru a ieşi în evidenţă, dar sunt mult mai potrivite nuanţele mai deschise. În privinţa aplicării, este indicat să începi din colțul buzelor. „Dacă începi de la mijloc și mergi spre colțuri, scurtezi buza și nu urmezi linia. Mergând de la colț în sus, spre mijloc, în mod natural vei supralinia ușor buza. Vei face buzele puțin mai rotunde‟, te sfătuieşte Bryony Blake.

Alege fondul de ten potrivit

Nuanța potrivită a fondului de ten îţi va asigura o aplicare a machiajului cu aspect natural. Atunci când alegi fondul de ten, experţii recomandă să alegi o nuanță care îţi încălzește nuanța pielii față de una care o face să arate ternă. În ceea ce privește formula fondului de teneste indicată alegerea unuia mai puţin uleios, dar nu prea uscat. Fondul de ten catifelat, mat are o consistență ușoară, astfel încât estompează și netezește textura neuniformă, în loc s-o accentueze. Optează pentru un produs rezistent la transpirație şi transfer care conține ingrediente hidratante.

Info

Pentru a ascunde petele pigmentare, alege un corector cremă de aceeași nuanță cu fondul de ten care oferă o acoperire bună.

Pregătește-ți întotdeauna pielea

Îngrijirea pielii înainte de machiaj este esenţială. Conform make-up artistului american Robert Sesnek, este important să-ţi pregăteşti pielea prin aplicarea unei creme hidratante, a uneia pentru ochi și primer, deoarece acoperă în mod vizibil toate liniile fine și oferă rezistenţă machiajului. Este de ajuns s-o întinzi în zonele în care porii par mai mari, ceea ce se întâmplă de obicei pe obraji sau bărbie.

Te-ar mai putea interesa: Trucul de machiaj cu folia alimentară, viral pe TikTok. Vezi dacă are efect!

Renunţă la pudră sau foloseşte-o în cantitate mică

Toți experţii în machiaj sunt de acord că renunţarea la pudră sau aplicarea ei cu zgârcenia este cheia pentru a obţine un aspect mai tânăr al tenului. „Cu excepția cazului în care ai tenul foarte gras, uleios, concentrează-te strict pe zona T”, sfătuiește Robert Sesnek.

Extrasfat

Optează pentru o pudră care nu conține talc, pentru că poate face pielea să arate ternă.

FOTO: ShutterstockRecente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg