Iată cum să-ţi menţii sistemul digestiv sănătos!

1 72630 original jpg jpeg

O alimentaţie sănătoasă este esenţială pentru un sistem digestiv sănătos. Acesta influenţează imunitatea organismului, greutatea corporală şi reglarea metabolismului. Medicii specialişti ne recomandă să consumăm alimentele şi lichidele bogate în fibre, acizi graşi sau cele care conţin probiotice, pentru a scăpa de diverse probleme de sănătate.

Îmbunătăţeşte digestia consumând peşte

Datorită conţinutului de omega 3,un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului,  meniul bazat pe peşte este foarte eficient împotriva problemelor digestive. Omega 3 se găseşte  în carnea de somon,păstrăv,hering sau ton,însă există şi alte alimente bogate în aceşti acizi graşi pe care le putem include în dieta zilnică:nucile,salata verde,soia şi spirulina.

Consumului de pâine cu seminţe de in-ideal pentru sistemul digestiv

Pâine integrală cu seminţe de in reprezintă o bună alegere care ajută sistemul digestiv să funcţioneze corect. În plus,consumate sub formă de ulei,seminţele de in au şi proprietăţi calmante şi antiinflamatoare,fiind foarte indicate în tratarea inflamaţiilor tractului digestiv.

Probleme digestive ameliorate cu bere

Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriţie,parte a celebrei Universităţi Cambridge,a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conţine. Astfel,o cantitate de 300 ml de bere poate conţine până la un gram de fibre solubile,ceea ce poate avea un rol esenţial în tranzitul intestinal.

”Este binecunoscut faptul că unconsum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorită conţinutul de fibre al berii,sistemul digestiv poate avea la rândul lui de profitat. Întrucât fibrele pot stimula secreţia de gastrină,colecistochinină,pancreatite,enzime şi acid gastric,băutura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzător.”,a declarat Dr. Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.