Kaki, fructul zeilor - Luptă cu cancerul şi protejează inima.

1 65384 original jpg jpeg

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic si delicios, mai putin cunoscut la noi, insa din ce in ce mai prezent in super-marketuri. Copacii in care cresc poarta numele Diospyros, care vine din greaca antica semnificand “fructul divin” sau “hrana lui Zeus”. Cele doua specii de persimona comestibila provin fie din Asia, fie din America de Nord.

Fructele din Asia de la Diospyros kaki sunt originare din Japonia si China. Au marimea unei piersici medii,o culoare care variaza de la galben la portocaliu inchis,coaja tare si lucioasa si o pulpa dulce,putand fi consumat ca atare,uscat,pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

Acest fruct cu gust inconfundabil,denumit si “piersica japoneza”,asemanator ca forma rosiei si avand textura ce seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben,reprezinta o alternativa excelenta pentru dulciurile nesanatoase.

Mai mult decat atat,beneficiile acestui fruct care se culege toamna din copaci inalti de aproximativ 10 metri,trebuie cunoscute de fiecare,caci acesta este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional.

Fructul Kaki este bogat in magneziu,un mineral ce regleaza metabolismul si combate depresia si starea de oboseala. De asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana,fiind astfel indicat chiar si in sarcina.

Kaki este bogat in vitamine ca A,vitamine din complexul B,vitamina P si vitamina C. De asemenea kaki contine si minerale necesare organismului,precum sodiu,potasiu,magneziu,seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este bogat in carbohidrati de buna calitate si contine la fel de multi antioxidanti ca si ceaiul verde.

Foarte bogat in betacaroten,fructul kaki este de culoare portocaliu puternic,fiind indicat sa se consume cu tot cu coaja. Kaki mai este bogat si in acizi organici,taninuri si proteine.

Iata cateva dintre beneficiile sale şi sfaturi potrivite despre cum să îl consumaţi:

...............................................