La ce se referă „Teoria unghiilor roșii‟ și de ce bărbații pot fi atrași de această culoare

Poate că ai observat că în perioada sărbătorilor de iarnă, multe femei aleg să își coloreze unghiile cu ojă roșie. Ei bine, această alegere nu este una întâmplătoare. Iată de ce! 

image

„Teoria unghiior roșii‟ este un concept care a devenit popular datorită unui videoclip postat pe TikTok. În filmuleț, se explică teoria conform căreia femeile care optează pentru această culoare primesc mai multe complimente de la bărbați decât de obicei. Acest lucru s-ar întâmpla datorită faptului că unghiile roșii le amintesc bărbaților de mamele lor care își făceau manichiura tot cu ojă roșie. „Bărbații sunt atrași de unghiile roșii pentru că le amintește de mamele lor când aveau grijă de ei‟, a spus un utilizator de pe TikTok. 

Citește și: Culori de lacuri de unghii considerate atractive de bărbați 

Culoarea roșie este asociată cu pasiunea, cu încrederea și cu dragostea

Deși această teorie poate părea ciudată, există câteva dovezi care o susțin. Potrivit „Your Tango‟, culoarea roșie este adesea asociată cu pasiunea, cu încrederea și cu dragostea. Este o culoare îndrăzneață pe care o poartă femeile și, ca urmare, se simt mai bine în pielea lor. Acesta se numește „efectul roșu‟ și poate influența percepțiile de atractivitate. Știința a arătat, de asemenea, că bărbații sunt atrași de culoarea roșie, deoarece este culoarea sângelui, adică „un simbol al fertilității‟. 

Culoarea roșie a fost foarte populară și în Egiptul Antic, unde doar oamenii bogați își colorau astfel unghiile, în timp ce oamenii de rând foloseau doar tonuri palide. De asemenea, unii oameni corelează culoarea roșie cu planeta Marte și cu efectul ei metafizic.

Vezi și: Obiceiuri banale care îți pot distruge manichiura și sănătatea unghiilor 

Așadar, poate că nu te-ai gândit niciodată la aceste teorii, însă acum știi de ce bărbații sunt tentați să întoarcă capul după femeile ce au unghiile date cu ojă roșie. 

Sursă foto: Shutterstock