Top 5 reguli de aur pentru o manichiură perfectă făcută acasă

Mersul la salon poate fi un răsfăț de care poți să te bucuri ocazional. Totuși, acest răsfăț te face să scoți destul de mulți bani din buzunar.

image

Ce faci atunci când îți dai seama că nu ai acei bani sau nu ești dispusă să îi dai? Te hotărăști că ești în stare să-ți faci chiar tu unghiile la tine acasă. De ce ai nevoie pentru asta? Cum poți deveni o profesionistă? 

Iată cele 5 sfaturi de care să ții cont când îți faci manichiura singură:

Igiena este sfântă

Dacă îți dorești unghii sănătoase, igiena ar trebui să fie pe primul loc. Regula de aur este să ai întotdeauna ustensilele dezinfectate. În caz contrar, te poți  alege cu niște probleme grave de sănătate. De asemenea, unghiile trebuie să fie constant curățate și menținute la o lungime care să nu te incomodeze. Specialiștii recomandă să îți cureți unghiile mereu cu apă, săpun și o periuță specială pentru a evita bacterii.

Ustensilele contează cel mai mult

Investește în lucruri de calitate, asta te sfătuiesc oamenii care lucrează în branșă de ani buni. Niciodată nu vei putea să te simți ca la salon dacă nu ești dispusă să investești puțin la început. În funcție de ce manichiură îți dorești să îți faci, trebuie să cumperi: pile, lampă, forfecuțe, ojă, gel. Dacă vrei să fii sigură că nu ai uitat nimic, poți apela la un kit pentru unghii cu gel de la Fsm.ro. Nu uita regula de bază, o manichiură perfectă iese bine numai cu lucruri de calitate.

Încearcă, încearcă, încearcă

Dacă nu ești pictoriță din naștere sau ai două mâini stângi, nu e un capăt de lume. Lucrurile se învață, iar mâna poți să ți-o formezi. Începe cu lucrurile cele mai simple, cum ar fi datul cu lac transparent și când te simți încrezătoare poți începe să desenezi sau să apelezi la gel.

Calitatea, nu cantitatea

Dacă ți se întâmplă des să nu îți țină oja, să se cojească sau să ți se rupă imediat unghiile, află că este o problemă cu care s-au confruntat multe persoane înaintea ta. Într-o astfel de situație ai două variante. Prima este să încerci mai multe produse de pe piață până-l găsești cel potrivit pentru tine, iar al doilea este să apelezi direct la produse profesionale. Nu te zgârci și nu uita că oja și tratamentul sunt poate cele mai importante în estetica unghiilor tale.

Videoclipurile sunt mama învățăturii

Internetul este un loc vast și, dacă aveai senzația că e ceva ce nu găsești, te înșeli. Poți învăța de la lucrurile cele mai simple până la cele mai complicate în videoclipuri de doar câteva minute. Dacă nu te simți pregătită, găsești pe internet și cum să îți dai cu ojă corect pe unghii. Nu te sfii să cauți lucrurile de care ai nevoie pe internet!În concluzie, să îți faci manichiura acasă poate necesita o investiție inițială de timp și bani, dar îți vei da seama că toate acestea merită pentru niște clipe de răsfăț!

Sursa foto: Unsplash.com