Obiceiurile banale care îți pot distruge manichiura și sănătatea unghiilor

Poate fără să îți dai seama poți face unele greșeli, aparent banale, care îți pot deteriora manichiura mai repede decât ai crede. Nu doar aspectul ojei, ci și starea de sănătate a unghiilor. 

image

Îngrijirea corespunzătoare a manichiurii se referă la mai mult decât la simpla tăiere și pilire a unghiilor, la câteva zile. De fapt, sănătatea unghiilor depinde mai mulți factori, de la alimentația pe care o ai și până la modul în care îți faci treburile zilnice.

De aceea, îți prezentăm câteva modalități prin care îți poți răni unghiile, fără să îți dai seama. Evită aceste comportamente și bucură-te de unghii puternice, sănătoase și frumoase! 

Citește și: Top 5 reguli de aur pentru o manichiură perfectă făcută acasă 

Greșeala nr. 1: Nu folosești bază pentru manichiură

Când îți faci manichiura acasă, în dorința de a economisi timp, ai putea fi tentată să nu folosești acel tratament de bază pentru unghii. Acest pas este esențial, la fel cum este crema hidratantă pe care o aplici pe față înainte de a aplica fondul de ten. Baza pentru manichiură îți hidratează unghiile, ajută ca oja să reziste mai mult timp pe unghii și nici nu pătează. 

Greșeala nr. 2: Dezlipești gelul / oja semipermanentă de pe unghii

Poate fi mai ușor să îți îndepărtezi la domiciliu, cu pila sau cu forfecuța, oja semipermanentă sau gelul de pe unghii, însă aceasta este o acțiune greșită, spun experții. „Când dezlipești gelul de pe unghii, nu îndepărtezi doar culoarea, ci și un strat de unghie naturală. Decojirea manichiurii va face doar ca unghiile să devină casante‟, informează Juli Russell, expert în manichiură, pentru „Sally Beauty‟. 

Vezi și: Se taie sau nu cuticulele? În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege! 

Greșeala nr. 3: Nu folosești mănuși de protecție la curățenie

Expunerea manichiurii la substanțe chimice sau la apă dură dăunează atât unghiilor, cât și pielii tale. „Treburile casnice de zi cu zi pot fi dușmanii unghiilor tale!‟, remarcă specialistul. Așadar, pentru a te bucura de unghii sănătoase și de o manichiură frumoasă, este bine să folosești de fiecare dată când faci curățenie mănuși de protecție.

Greșeala nr. 4: Nu te hidratezi corespunzător 

Pentru că sănătatea unghiilor începe din interior spre exterior, specialiștii te sfătuiesc să hidratezi corespunzător în fiecare zi: „Dacă nu vei bea suficientă apă, unghiile tale vor deveni fragile și se vor deteriora. Hidratarea le va permite unghiilor să rețină umezeala, iar manichiura ta va rezista mai mult‟, remarcă Juli Russell. 

Sursă foto: Shutterstock