Leacuri cu efect antibiotic

1 72668 original jpg jpeg

Folosirea repetată a antibioticelor poate favoriza, în timp, rezistenţa bacteriilor la aceste medicamente. Ia-le numai la recomandarea medicului! Dacă ai nevoie de un tratament antibacterian care să nu-ţi afecteze imunitatea, optează pentru remedii cu efect antibiotic.

Tinctura de echinacea

Echinacea era folosită de amerindieni pentru tratarea rănilor. În timp,studiile au arătat că frunzele şi rădăcinile ei previn infecţiile,întăresc sistemul imunitar prin stimularea producerii de limfocite,previn inflamarea mucoaselor în bolile repiratorii. Tinctura de echinacea măreşte rezistenţa organismului în cazul unei infecţii bacteriene. Este nevoie să iei câte o linguriţă de tinctură amestecată cu 100 ml de apă:leacul trebuie luat de 3 ori pe zi,pe stomacul gol.

Uleiul esenţial de cimbru

Cimbrul de cultură are calităţi curative în afecţiuni diverse,ca bronşita,viroza,sinuzita,dar şi în infecţii genitale (vulvovaginite,cervicite) sau în infecţii bacteriene precum herpesul vaginal. Luat sub formă de ulei,cimbrul are efect antibiotic şi bronhodilatator. Faringita şi laringita pot fi calmate tot cu ajutorul acestuia. Ia câte 3 picături de ulei cu miere sau cu apă,de 3 ori pe zi.

Extrapont

Dacă suferi de infecţii genitale,iată ce-ţi recomandată medicul apifitoterapeut Ruxandra Constantina:„Alături de tratamentul alopat,terapia naturistă este deosebit de eficace pentru diminuarea simptomatologiei şi prevenirea apariţiei complicatiilor acesui tip de infecţii. Se utilizează extracte naturale din uleiuri esenţiale de cimbru,de mentă cu rol antibiotic şi antiseptic deosebit de puternic“.

Infuzia de ghimbir

Consumat în stare crudă,după ce l-ai dat prin răzătoare,ghimbirul are efect de neutralizare a unor agenţi patogeni dezvoltaţi în alimente,cum sunt Salmonella sau Listeria. În plus,ghimbirul este util şi în indigestii. Poate fi folosit în călătorii,când scade riscul apariţiei unor afecţiuni digestive. Prepară un ceai astfel:pune 3 linguri de pulbere de ghimbir în 250 ml de apă fiartă. Strecoară infuzia şi bea-o după ce se răceşte. Sunt necesare 3 căni de ceai pe zi.

Sfat

Ia 3 linguriţe de miere de Manuka de 2 ori pe zi,înainte de masă,pentru a grăbi vindecarea- dacă suferi de boli respiratorii,digestive,dentare. Aplicată extern,mierea aceasta alungă simptomele herpesului,psoriazisului,acneei şi vindecă pielea în caz de arsuri.

Uleiul de oregano

Unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale,uleiul de oregano acţionează împotriva agenţilor patogeni şi stimulează organismul să elimine paraziţii şi să combată efectele ciupercilor şi virusurilor,grăbind vindecarea. Aceste efecte sunt datorate unei substanţe antivirale numită carvacrol. Se poate folosi în înţepături de insecte,în afecţiuni ale unghiilor cauzate de micoze. În bolile respiratorii,se pot face inhalaţii cu ulei de oregano sau se iau 5 picături de 3 ori pe zi,în amestec cu miere,cu apă sau ceai,după preferinţă.

Atenţie!

Luat în timpul sarcinii,uleiul de oregano favorizează apariţia malformaţiilor la făt.