Leacuri cu usturoi pentru regenerarea ficatului

1 72354 original jpg jpeg

Alături de ceapă, usturoiul este folosit atât în bucătărie cât şi la prepararea remediilor naturiste de peste 5000 de ani. De la febră la boli ale ficatului, multe afecţiuni pot fi ameliorate cu leacuri străvechi preparate din usturoi.

Îmi aduc aminte cu drag de perioada în care mergeam la bunici,la ţară,şi mă zbenguiam prin curte. Nu lipsea voia bună,dar nici răcelile,tusea ori rănile de tot felul. Bunica nu se repezea la farmacie după diverse pastile şi nici prin vecini după diverse tincturi „occidentale“,cum le numea ea. Prepara tot felul de „minuni“  băbeşti cu ce găsea prin cămară. De cele cu usturoi,îmi mai amintesc şi acum.

Tratează răceala

Este vremea răcelilor şi este bine de ştiut că usturoiul e un aliat de nădejde în tratarea unor simptome precum tusea. Amestecă într-un vas,un pahar de usturoi pisat cu miere închisă la culoare. Pune la bain-marie vasul şi amestecă mereu cu o lingură de lemn. Când s-a dizolvat usturoiul,acoperi cu un capac şi mai laşi 5 minute pe foc. Strecoară şi dă la frigider. Ia 1 lingură din acest amestec în caz de tuse convulsivă. Copiilor li se administrează câte 1 linguriţă din oră în oră,în caz de tuse.

Tot pentru ameliorarea crizelor răcelilor,poţi pune o cataplasmă  cu usturoi pe tălpi. Toacă 3-4 căţei de usturoi şi amestecă-i cu puţin ulei şi aplică pe talpă. Sau poţi fierbe  câteva minute 500 ml de lapte cu un căţel de usturoi tăiat felii şi bei amestecul cald. Şi ceaiul de cimbru cu usturoi este un remediu perfect pentru tratarea tusei. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de cimbru amestecat cu un căţel de usturoi tăiat felii şi îndulceşte cu miere. Bea cel puţin o dată pe zi.