Leacuri din natură contra colicilor renale

1 65127 original jpg jpeg

Colicile renale sunt un sindrom dureros localizat în zona rinichilor. Pot fi alinate cu ajutorul decocturilor, infuziilor din plante, cataplasmelor. Medicina populară oferă o mulţime de soluţii eficace!

Suc de pere

Suculproaspăt de pere are proprietăţi sedative şi diuretice. Bea câteva pahare zilnic.

Decoct din Coada calului mare

Foloseşte pentru decoct Coada calului mare,cunoscută şi sub numele de Părul porcului:fierbe 15 g de plantă în 250 ml apă. Bea fracţionat,la începutul crizelor.

Preparate cu cicoare

Prepară un decoct din rădăcină de cicoare:fierbe 15-30 g de rădăcină într-un litru de apă,5 minute,apoi lasă la infuzat 15 minute. Bea o ceaşcă înainte de mese. Poţi folosi şi suc de cicoare:stoarce rădăcinile proaspete de cicoare şi bea 50 – 250 ml zilnic. Sucul stimulează funcţiile renale.

Decoct din măcriş

Prepară un decoct din rădăcină de măcriş:fierbe 25 g într-un litru de apă. Bea 3 ceşti pe zi.

Rachiu din rădăcină de brusture

Este un leac din medicina tradiţională:pisează rădăcină de brusture şi las-o la macerat în rachiu de drojdie. Bea câte un păhărel pe zi.

Cataplasme cu varză

Aplică în zona rinichilor cataplasmecu frunze de varză. Le speli,le scurgi,rulezi deasupra lor o sticlă,pentru a înmuia nervurile,le aplici în zona rinichilor. Te legi apoi la şale cu fulare călduroase şi laşi să acţioneze peste noapte. Mai poţi utiliza şi comprese cu hrean ras – pe care nu le laşi mai mult de 30-40 de minute.Recente