Leacurile cu sulfină, excelente pentru tratarea varicelor

1 75123 original jpg jpeg

Sulfina, care înfloreşte vara pe toate drumurile, are efecte benefice asupra circulaţiei periferice, pentru că îmbunătăţeşte tonusul şi rezistenţa vaselor sangvine. Datorită conţinutului de cumarină, sulfina ajută la subţierea sângelui şi împiedică formarea cheagurilor.

Cataplasme cu sulfină contra varicelor

Le prepari din 5 linguriţe de pulbere de sulfină,pe care le amesteci cu apă călduţă,până când se formează o pastă. Le pui direct pe zonele umflate,le înveleşti cu o folie alimentară,ca să nu se întărească şi laşi să acţioneze o oră.

Infuzia de sulfină,bună în insuficienţa venoasă

Leacurile cu sulfină dau rezultate bune în insuficienţa venoasă. Prepari o infuzie din 2 linguri de flori şi petale uscate,peste care torni o jumătate de litru de apă clocotită. Bei lichidul de două ori pe zi,înainte de mese,timp de o lună,cu o pauză de 10 zile înainte de a relua cura. Foloseşte şi comprese reci:înmoi un tifon în infuzia de sulfină,apoi aplici pe picioare. Repeţi de 3-4 ori.

Băi de sulfină pentru tonifiere

Pregăteşti o baie cu sulfină astfel:mărunţeşti un pumn de tulpină,frunze şi flori de sulfină uscate,apoi torni un litru de apă clocotită. Laşi la temperatura camerei timp de 12 ore. Apoi,strecori şi torni lichidul obţinut peste apa din cadă. Baia cu sulfină trebuie să dureze între 20 şi 30 de minute.

Sulfina,excelent vasodilatator periferic

Având o importantă acţiune diuretică,sulfina este şi un bun vasodilatator periferic,mărind permeabilitatea vasculară.  Remediile din această plantă au efect anticoagulant,combat edemele (acumularea de apă din ţesuturi),au efect hipotensor. Prepari o infuzie (o linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită). Consumi 2 căni pe zi,într-o cură de o lună.