Leguma care menţine creierul sănătos

Castravetele este un fruct versatil care poate fi folosit atât pentru gătit cât şi în forma lui proaspătă, lângă alte mâncăruri, în salată sau pur si simplu ca o gustare între mese. Noi alegem modul în care vrem să îl consumăm.
Castravetele are o serie de nutrienţi de care poţi beneficia. Care sunt aceştia şi cum te poţi bucura de ei, din plin?
Te ajută să slăbeşti
Deoarece au un conţinut mare de apă în compoziţia lor, castraveţii sunt ideali pentru curele de slăbire. Au foarte puţine calorii şi conţin multe fibre necesare organismului tău. Conţin în jur de 45 de calorii şi sunt bogaţi în proteine, vitamina C, magneziu, potasiu şi mangan. Pe lângă o dietă echilibrată, castraveţii constituie un aliment de bază pentru pierderea greutăţii.
Bun pentru creier
Castraveţii conţin flavonoli, nişte compuşi care acţionează la nivelul creierului şi ajută la conectarea neuronilor în mod eficient. Te vor ajuta să ai o memorie mai bună şi vor proteja celulele nervoase.
Reduce stresul
Datorită aportului bogat de vitamine, printre care se numără vitamina B, B1, B5 şi B7, consumul de castraveţi este eficient în relaxarea sistemului nervos şi creează o stare de relaxare şi eliberare. Astfel, stresul şi anxietatea sunt reduse considerabil.
Pe lângă o dietă echilibrată, care constă în mese regulate, hidratare şi mişcare, poţi profita de aportul de vitamine pe care ţi-l oferă castravetele. Îl poţi consuma în toate formele lui: ca o gustare, în salată sau într-o serie de mâncăruri gătite.
Credit foto: www.pixabay.com