Leurda, PLANTA-MIRACOL care nu trebuie să LIPSEASCĂ din farfurie!

1 68534 original jpg jpeg

Această plantă este cunoscută de secole întregi ca făcând parte din familia plantelor medicinale, având în esenţă proprietăţile de bază ale banalului usturoi, dar cu o putere curativă mai mare.

Frunzele de leurdă trebuie consumate în stare cât mai proaspătă,aşadar,asiguraţi-vă că o procuraţi cât mai aproape de termenul la care a fost culeasă. 

Frunzele de leurdă conţin carotenoizi,vitaminele A si C,levuloza,ulei eteric complex si saruri minerale de calciu,fier,fosfor,natriu,cupru.

Detoxifiază organismul şi ajută în tratarea bolilor cronice de piele,fiind indicată de asemenea în cazul afecţiunilor la plămini,fie că vorbim de răceli,gripe sau chiar în cazuri mai grave precum tuberculoze. 

Leurda este,totodată,un excelent purificator al sângelui şi al ficatului.

Această plantă mai este cunoscută şi pentru efectele sale benefice în ceea ce priveşte cazuri precum efecte in diaree acuta si cronica,dizenterie,indigestii,insuficienta biliara,colici abdominale,balonari si in distrugerea viermilor intestinali.